A început distribuirea biletelor de tratament balnear pentru pensionari

0

Pentru prima serie de tratament balnear aferentă anului 2016, pentru județul Neamț au fost repartizate 48 de bilete din care doar 30 bilete de tratament balnear au intrat în alocarea automată, pentru 18 bilete de tratament nefiind înregistrate solicitări.tratament-400x200

Cele 30 de bilete au fost alocate în 5 din cele 13 staţiuni în care Casa Naţională de Pensii Publice deţine în proprietate structuri de cazare, respectiv: Covasna, Nicolina, Sărata Monteoru, 1 Mai şi Amara.

Primă serie de tratament balnear are ca dată de intrare în staţiuni perioada bilete15–18 februarie 2016.

Beneficiarii vor fi înştiinţaţi telefonic despre repartizarea biletului de tratament, lista cererilor aprobate fiind afișată atât la sediile Casei Judeţene de Pensii Neamţ – din Piatra Neamţ şi Roman, cât şi pe pagina de internet a instituţieiwww.pensiineamt.ro.

Precizăm că a doua seria de tratament balnear pentru anul 2016 are ca dată de intrare în staţiune data de 02 martie 2016.

Durata sejurului pentru un bilet de tratament este de 16 zile, iar a tratamentului balnear este de 12 zile.

Reamintim beneficiarilor că potrivit Ordinului Președintelui C.N.P.P. nr.38 din 04.02.2016, biletul de tratament balnear se eliberează: personal titularului; persoanei îndreptățite să însoțească copilul minor beneficiar de pensie de urmaș; însoțitorului pensionarului de invaliditate grad I; asistentului personal al persoanei cu handicap sau persoanei care însoțește persoana cu handicap – dacă acesta nu are asistent personal; soțului/soției titularului – în baza actelor de identitate ale soților și a certificatului de căsătorie, dacă merg împreună în stațiune; iar în cazuri excepționale persoanei desemnate de către titular pe bază de procură autentificată, din care să rezulte că este împuternicit să ridice biletul de tratament balnear.

Menționăm că de la începutul anului și până la această dată la Casa Județeană de Pensii Neamț au fost înregistrate 3190 cereri pentru acordarea unui bilet de tratament balnear.

sursa: ziarpiatraneamt.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate