A murit Benone Sinulescu

0

Veste tristă de pe scena muzicii românești. Astăzi, 18 noiembrie, s-a stins din viață renumitul interpret de muzică populară Benone Sinulescu, după o viață închinată cântecului.

Decesul ar fi survenit în urma unei preumonii care s-a complicat din cauza mai multor probleme de sănătate, potrivit presei centrale.

Avea 84 de ani.

Benone Sinulescu s-a născut pe 24 mai 1937, în Siriu, Buzău, și a descoperit dragostea pentru muzică încă de când era copil. Era adolescent când a devenit cunoscut…. La doar 18 ani, înregistra piese precum ‘La lenuța sub cerdac’, ‘În munții Buzăului’ și ‘Străina mamei, străină’.

A susținut numeroase concerte în țară, dar și peste hotare.

A cântat pentru Gheorghe Gheorghiu-Dej, Nicolae Ceaușescu, Leonid Brejnev, Nikita Sergheevici Hrușciov și alții.

De-a lungul carierei sale, a colaborat cu diverși interpreți de muzică populară printre care Irina Loghin. După 1989, a abordat și stilul etno-dance și colaborat în acest sens cu formația Ro-Mania.

În 2002, a fost distins cu ordinul Crucea națională Serviciul Credincios clasa a III-a, iar în 2004, lui îi era acordat și Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer, Categoria D –’Arta Spectacolului’.

A scos 26 de albume și a cucerit inimile românilor cu muzica lui și cu firea sa optimistă.

Nu-i plăcea să vorbească despre moarte… dar dincolo de ea, lasă poporului român o avere muzicală impresionantă….

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate