A trăit bine mersi 15 ani de zile, cu cadavrul propriului copil îngropat în curtea casei sale din Târgu-Neamț

0

Monstru, nu tată! Așa îl vom putea descrie pe Antonio- Ilie Archip, cercetat în prezent pentru omor calificat, care beneficiază de prezumția de nevinovăție până când instanța va da o sentință finală în acest caz.

A trăit bine mersi 15 ani de zile, cu cadavrul propriului copil îngropat în curtea casei sale din Târgu-Neamț. A trăit în plus, în libertate, trei vieți ale copilei care, cel mai probabil, a fost omorâtă când avea numai 5 ani.

Este cazul halucinant pe punctul de a fi descifrat de oamenii legii din județul Neamț.

Din data de 8 decembrie 2006, Andreea Archip (n. 12 august 2001) a dispărut de pe fața pământului, cu tot cu mama ei, Magdalena Ursu.

Copila avea 5 ani, iar mama- 24.

Micuța Andreea era slăbuță, cu ochi negri și părul lung. La data dispariţiei, purta o geacă albastră din fâş, pulover de culoare deschisă, cu mâneci lungi, pantaloni de culoare deschisă și cizmuliţe roşii. Mama ei era înaltă și slăbuță, avea 1,75 m înălțimeși 60 de kg, cu ochii căprui și părul șaten.

Ultima dată au fost văzute în prezența fostului soț al Magdalenei, Antonio-Ilie Archip, tatăl biologic al fetiței.

Precizăm că acesta cumpărase împreună cu o altă rudă un teren în orașul Târgu-Neamț, undeva sub poalele pădurii. Deține și acum, acolo, o casă sumbră, înconjurată de un gard înalt.

Bărbatul spunea că s-a despărțit de ele în centrul orașului Buhuși, județul Bacău, și că nici el nu știe unde sunt. Politiștii din Neamț și Bacău au făcut verificări, dar fără rezultat. Conform informațiilor apărute în presă la acea vreme, cele două ar fi plecat, împreună cu tatăl fetiţei (fostul soţ al femeii), să-i cumpere Andreei ceva de îmbrăcat.

Cu puţin timp înainte de momentul dispariţiei, Madgalena Ursu obţinuse în instanţã custodia fetiţei. Cele două locuiau în Buhuşi, la bunicii materni. Antonio-Ilie Archip locuia în casa de la Târgu-Neamț.

Sesizarea dispariţiei la Poliţie a fost făcută de bunicul matern, doi ani mai târziu, în 2008. Politiștii târgnemțeni au fost sesizați pe data de 7 martie 2008, de M. U., despre faptul cã, de mai bine de doi ani, nu mai știe nimic de fiica și nepoata lui. Bărbatul le-a spus politiștilor că în ziua de 8 decembrie 2006, fiica, Magdalena și nepoata Andreea Archip, de 5 ani, au plecat de la domiciliul din orasul Buhuși, însoțite de fostul ginere din Târgu Neamț și nu au mai revenit la domiciliu.

Pentru că micuța avea domiciliul în Neamț, cazul este instrumentat și de polițiștii de la Inspectoratul de Poliție Județean Neamț. Atât polițiștii din Neamț, cât și cei din Bacău, au cercetat cazul, fără niciun rezultat și de data aceasta, mai ales că dispariția a fost reclamată foarte târziu.

Cele două au fost date în urmărire națională și internațională, conform procedurilor de lucru. Toate eforturile polițiștilor și toate căutrile efectuate pe raza județelor Neamț și Bacău nu au condus la identificarea mamei și a minorei”, declarau polițiștii băcăuani în 2009.

Verificări s-au făcut și în Germania prin anul 2018, unde se presupunea că ar fi fost dusă minora, dar tot nu a fost găsită. S-a efectuat portretul cu îmbătrânirea digitală a minorei, fiind dată spre mediatizare, în speranța că cineva o va recunoaște.

În zadar.

Chiar dacă au trecut atâția ani de la momentul dispariției, cazul a rămas în atenția oamenilor legii.
Cu precădere de la începutul acestui an, polițiștii de investigații din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au realizat activități ample, depunând eforturi pentru soluționarea acestui caz, sub directa coordonare a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț.”, a transmis IPJ Neamț.

Vecinii presupusului monstrului spun că ar fi observat drone survolând în zona respectivă, în ultimele luni.

În dimineața zilei de marți, 19 octombrie, tot orașul Târgu-Neamț vuiește cum că se fac percheziții.

Oamenii legii au adus utilaje de săpat în curtea casei lui Antonio-Ilie Archip.

Săpăturile au scos la iveală fragmente umane îngropate în curte. Toate datele cercetărilor din acest moment conduc spre ideea că rămășițele umane aparțin fetiței bărbatului care este proprietarul locuinței. Andreea Archip, dispărută acum 15 ani, împreună cu mama sa.

Mama fetiței sau rămășițele acesteia nu au fost găsite, dar se fac săpături în continuare.

Presupusul monstru este arestat, fiind deschisă o urmărire penală pentru omor calificat.

„La data de 19.01.2021, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ s-a înregistrat dosar penal ca urmare a unei sesizări vizând dispariţia in anul 2006 a două victime, mama si fiica minora, existând posibilitatea ca persoanele dispărute sa fi fost la acel moment victimele unei infracţiuni de omor.

Ca urmare a cercetărilor, la data de 19.10.2021, s-a efectuat percheziţie domiciliară la o locuinţa de pe raza oraşului Târgu- Neamţ, ocazie cu care au fost identificate rămăşiţele unui cadavru uman, posibil al unei persoanei minore, ce erau îngropate in curtea casei.

Având in vedere ca proprietarul locuinţei este tatăl uneia din victimele date dispărute in anul 2006, prin ordonanţa procurorului s-a dispus efectuarea in continuare a urmăririi penale față de acesta sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat, prevăzuta şi pedepsita de art. 188-189 alin.1 lit.f cu aplicarea art.199 Cod penal.
Totodată, s-a dispus reţinerea suspectului pentru 24 de ore, iar ulterior a fost sesizat Tribunalul Neamţ cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive a inculpatului, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 20.10.2021.
Dosarul penal este instrumentat cu sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul I.P.J Neamţ – Serviciul de Investigaţii Criminale si Serviciul pentru Acţiuni Speciale, precum Serviciului Operaţiuni Speciale Neamţ.
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea şi arestarea preventivă reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi ce nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.”
, transmite miercuri, 20 octombrie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ.

Judecătorii din Neamț au dispus arestarea preventivă a lui Antonio-Ilie Archip, pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 20.10.2021 până la data de 18.11.2021 inclusiv.

Bărbatul are studii gimnaziale, avea stagiul militar nesatisfăcut și era fără ocupație.
Nu avea antecedente penale.
Vecinii spun că li s-a părut dintotdeauna o persoană retrasă, dubioasă, cu care nu puteai socializa. Îl zăreau uneori în compania a diferite femei, urcând în pădure cu motoreta… Ar avea și alți copii, spun cei din zonă.

Micuța Andreea e moartă de ani de zile, cel mai probabil. Un copil inocent, fără nicio vină.

Dacă soarta ei era diferită și nicio nenoricire nu îi curma viața mult prea devreme, Andreea Archip ar fi avut acum 20 de ani și tot viitorul înainte…

Mama ei… rămâne în continuare dispărută, în absența unui cadavru care să-i confirme moartea.

Dar ancheta continuă în acest caz cutremurător.

Între timp, Antonio-Ilie Archip a contestat arestul preventiv pentru 30 de zile, dispus de Tribunalul Neamț. Curtea de Apel Bacău urmează să dea pronunțare definitivă.

Și mai știm un lucru sigur: monștrii trăiesc printre oameni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate