Accident cu victime incarcerate in Oslobeni, comuna Bodesti

0

In seara zilei de 24 august, la ora 23.31, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenţă “Petrodava” al judetului Neamţ a fost alertat ca urmare a producerii unui accident rutier pe DN 15C, pe raza localitătii Oşlobeni, comuna Bodeşti. Apelul de urgenţă semnala impactul dintre un autoturism (inmatriculat in strainatate) si un autotren (care tracta o cisternă cu aproximativ 19 tone de bitum), doua dintre cele patru victime aflate in autoturism fiind incarcerate. In autoturism se aflau două surori (Loredana G., 14 ani şi Alexandra G., 17 ani) şi doi fraţi (Costel V., 21 de ani şi Mihai V., 24 de ani).
La fata locului s-au deplasat imediat echipajul de descarcerare, echipajul SMURD, 3 ambulante din cadrul Serviciului de Ambulanta si organele de politie. La sosirea salvatorilor la fata locului s-a constatat ca autotrenul era rasturnat, blocand circulatia pe drumul national, iar in autoturismul contorsionat mai era captiva o singura victima (Loredana G., 14 ani). Echipajul de descarcerare a tăiat stâlpul din partea dreapta – faţă (unde se afla minora incarcerată), a îndepărtat bordul autoturismului cu ajutorul depărtătoarelor hidraulice si a scos victima in conditii de siguranţă, fiind preluată de echipajele de urgenţă. Cealaltă tânără aflată în autoturism a fost investigată din punct de vedere medical, a beneficiat de acordarea primului ajutor calificat şi a fost transportată de echipajul SMURD la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Neamţ. Toate victimele au suferit politraumatisme şi după ce au beneficiat de măsuri de prim ajutor au fost transportate la spital de echipajele medicale.
După ce au fost transportate victimele la spital, au început operaţiunile de degajare a capului de tractare al autotrenului şi cisternei cu bitum, care s-au decuplat în urma evenimentului rutier. Pentru degajarea părţilor componente ale autotrenului au fost necesare aducerea unor macarale de tonaj mare şi a unor platforme auto. Misiunea s-a încheiat în jurul orei 12.30 (25 august), la faţa locului fiind în permanenţă 2 ofiţeri, 10 subofiţeri, 2 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, ambulanţa SMURD (care au asigurat măsurile de prevenire a producerii unor situaţii de urgenţă şi au acordat sprijin la degajarea autotrenului), personal din cadrul Companiei Drumuri Naţionale şi organele de poliţie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate