Activități de prevenire în mai multe școli din Neamț

0

În perioada 22-26 aprilie, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Neamț, împreună cu polițiștii rutieri și de ordine publică și specialiști din cadrul A.N.I.T.P. au desfășurat activități informativ-preventive în unitățile școlare din Piatra-Neamț, Roman, Târgu-Neamț, Războieni, Tașca, Bâra, Tupilați și Bălțătești.

Cei aproximativ 1.000 de elevi participanți la activități au fost informați cu privire la răspunderea penală asociată consumului de substanțe interzise, dar mai ales cu privire la efectele dăunătoare consumului unor astfel de substanțe asupra sănătății fizice și mentale, discuțiile fiind interactive.

Un accent deosebit a fost pus pe conștientizarea faptului că oricine poate deveni victimă a violenței, indiferent de vârstă sau statut social. De asemenea, s-a promovat dezvoltarea unui sentiment de solidaritate între elevi, în vederea creării unui mediu școlar sigur și armonios.

Totodată, prin aceste acțiuni preventive se urmărește informarea elevilor pentru conștientizarea consecințelor faptelor de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, respectiv dezvoltarea parteneriatului cu cadrele didactice.

Aceste activități reprezintă un angajament constant al polițiștilor pentru prevenirea consumului de droguri și a violenței în mediul școlar, contribuind la asigurarea unei educații sănătoase și a unui mediu propice pentru dezvoltarea elevilor.

Totodată, abandonul școlar și absenteismul de la orele de curs reprezintă priorități pentru polițiștii Biroului Siguranță Școlară, context în care, astfel de activități vor continua și în perioada următoare.

Sursa: IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate