[Știre actualizată] Casă cuprinsă de flăcări în Drăgănești, Neamț

0
 

Un incendiu violent a izbucnit în urmă cu scurt timp în satul Șoimărești, la ieșirea spre Ungheni, comuna Drăgănești. Potrivit unor surse, flăcările au cuprins acoperișul și podul unei case.

Două autospeciale și un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului Târgu Neamț au pornit spre locul incendiului. Primarul comunei este și el în drum spre casa cuprinsă de flăcări.

Aceeași sursă a precizat faptul că este posibil ca focul să fi izbucnit din cauza unui incendiu de vegetație uscată din apropierea casei.

Vom reveni cu un comunicat oficial.

ACTUALIZARE:

Incendiile de vegetație uscată pot provoca adevărate tragedii. O familie din comuna Drăgănești a rămas fără agoniseala de o viață.

Prin apel la 112, la ora 14:18, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință din satul Șoimărești din comuna Drăgănești.
La locul solicitării s-au deplasat pompierii voluntari din cadrul SVSU Drăgănești și pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Neamț cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.
La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta cu flacără deschisă la o locuință și la vegetația uscată cu posibilitatea propagării la o altă locuință învecinată.
Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. În sprijinul forțelor de intervenție au venit doi operatori din comuna Drăgănești cu două tractoare.
Flăcările care s-au extins de la vegetația uscată au distrus în totalitate o locuință, lăsând în drum o familie.
A ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 30 ha de pe raza comunelor Drăgănești (NT) și Drăgușeni (SV).
Proprietara locuinței, în vârstă de 63 de ani, a suferit atac de panică. Aceasta a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD dar a refuzat transportul la spital.
Focul deschis în spații deschise a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

a transmis Irina Popa, purtător de cuvânt al ISU Neamț
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate