Alți 16 tineri din Neamț, viitori jandarmi

0

16 tineri nemțeni au fost declarați „ADMIS” la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni. Sâmbătă s-au prezentat la sediul școlii, în vederea înmatriculării.

109 tineri nemțeni, 88 de băieți și 21 de fete și-au manifestat dorința de a participa la sesiunea de admitere în instituțiile de învățământ postliceal aparținând Jandarmeriei Române, respectiv Școala de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, sesiunea septembrie-octombrie 2021. După verificarea îndeplinirii condițiilor de recrutare, a dosarelor depuse, susținerii probei eliminatorie de evaluare psihologică șide evaluare a performanței fizice, doar 55 de candidați au mai rămas în concurs și au susținut proba scrisă de verificare a cunoștințelor în data de 23 octombrie. Din cei 37 de candidați care au promovat proba scrisă,urmare a mediilor calculate pe baza notelor obținute la proba de evaluare a cunoștințelor și proba de evaluare a performanței fizice, în ordine descrescătoare, 17 s-au regăsit pe lista cu cele 258 de locuri aprobate armei Jandarmi și au fost planificați pentru examinarea medicală, probă la care s-au prezentat 16 și au fost declarați apt medical. Cei 16 tineri nemțeni au fost declarați „ADMIS”, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere. Ultima medie a admitere a fost 7,00.

Ca și noutate, la această sesiunea de admitere, proba de evaluare a performanței fizice a fost considerată probă de concurs și nu probă eliminatorie, evaluată cu note de la 5 la 10, respectiv „Nepromovat”. Nota finală s-a calculat ca medie aritmetică a notelor obținute la cele două probe de concurs: proba de evaluare a cunoștințelor și proba de evaluare a performanței fizice.

La sesiunea de admitere februarie-aprilie 2021, 10 tineri nemțeni au fost declarați „ADMIS” la Școala de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate