Ana DRAGU a adus la Târgu-Neamț MARELE TROFEU al Festivalului Național „Ileana Sărăroiu”

0

Tânăra Ana DRAGU din orașul Târgu-Neamț a câștigat Marele Trofeul al Festivalului- Concurs Național „Ileana Sărăroiu”.

Evenimentul a avut loc în perioada 20-21 noiembrie a.c., la Târgoviște.

Zeci de tineri cu vârste cuprinse între 15 și 30 de ani au concurat în cadrul acestui festival cu tradiție, care își propune să descopere persoane talentate și dornice de a duce folclorul românesc pe cele mai înalte culmi ale succesului.

Juriul ediției cu numărul VIII, care a decis că Ana Dragu merită Marele Trofeu al Festivalului- Concurs Național „Ileana Sărăroiu”, a fost format din personalități marcante ale vieţii culturale şi artistice românești.

Este vorba despre nume precum prof. univ. dr. Eugen Petre Sandu (președintele juriului) și prof. dr. Maria Tănase Marin, Ileana Vieru, Gheorghe Turda, dr. Teodor Isaru și prof. dr. Florin Badea.

Nu m-am așteptat nicio secundă ca juriul, format din personalități și specialiști în etnomuzicologie, să îmi acorde acest premiu.

Acest Trofeu reprezintă bucuria răsplătirii muncii, dar si o mare responsabilitate și mă >obligă< să duc mai departe numele orașului Târgu Neamț și al județului cu mândrie.„, a declarat pentru ZiarTarguNeamt.RO îndrăgita interpretă de sub Cetatea Neamț, Ana Dragu.

Tânăra nemțeancă este absolventă a Facultății de Psihologie și științe ale educației, specializarea pedagogia învățământului preșcolar și primar la Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași. În prezent, studiază masterul în științele educației la aceiași universitate, dar și Interpretare-canto clasic, la Universitatea Națională de Arte ,,George Enescu” din Iași.

În ciuda pandemiei, Ana Dragu își urmează visul de a cânta și încânta publicul iubitor de folclorul autentic românesc.

Acest an a venit cu multe realizări pe plan artistic pentru că am reluat participarea în festivaluri și, de fiecare dată, am reușit să aduc câte un premiu acasă: mentiune la Festivalul Național >Din comoara satului< (derulat în august, la Timișoara), mențiune la Festivalul Național >Doina Bărăganului< (septembrie, Slobozia), Premiul 1 la Festivalul Național >Mariana Drăghicescu< (Septembrie, Timisoara), mentiune la Festivalul Național >Flori în Țara Bârsei< (octombrie, Brașov) și Marele Premiu la Festivalul ,,Ileana Săraroiu” (noiembrie, Târgoviște)„, ne-a precizat Ana Dragu.

Felicitări și mult succes în continuare!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate