Ansamblul Folcloric „Ozana”, perla festivalului internaţional de la Ohrid

1
Ansamblul Folcloric „Ozana” din Târgu Neamţ a vorbit, prin dans, despre bucuria şi mândria de a fi român, pe scena Festivalului Internaţional de Folclor desfăşurat la Ohrid – un renumit centru cultural, spiritual şi turistic din Macedonia.

Tinerii de la poalele Cetăţii Neamţ şi alte două grupuri folclorice din ţară au reprezentat România la acest eveniment.

Deşi nu are caracter competitiv, festivalul reuneşte, an de an, sute de dansatori din diverse ţări, toţi dornici să promoveze frumusețea folclorului autohton.

Folclor de calitate

Dintre cele 16 ansambluri participante la ediţia de anul acesta, „Ozana” a încins scena şi a captat întreaga atenţie. Impresia făcută de ansamblul din Neamţ, coordonat de prof. Dănică Gâtlan, a fost una de exceptie, publicul şi organizatorii fiind încântaţi de frumuseţea dansurilor specifice acestei zone şi de unicitatea costumelor populare.

„Am participat cu 23 de membri ai Ansamblului Ozana: 10 perechi de dansatori şi trei soliste. După părerea mea, contează foarte mult modul în care te prezinţi în străinătate, fiindcă reprezinti localitatea şi ţara ta! Au fost oameni cunoscători acolo, care au ştiut să aprecieze munca şi talentul copiilor.

Imediat după evoluţia noastră, un mare coregraf din Polonia ne-a felicitat şi ne-a invitat la un festival din ţara sa natală. A fost încântat de calitatea momentului nostrum artistic! Am lăsat tuturor o impresie foarte bună, iar gazdele s-au comportat cu noi într-un mod exemplar” , ne-a declarat prof. Dănică Gâtlan, coordonatorul Ansamblul Folcloric „Ozana”.

Relaţii de prietenie

Ansamblul a fost însoţit şi de  Vasile Apopei- viceprimarul oraşului Târgu Neamţ. Cu această ocazie, acesta s-a întâlnit cu omologul său din Ohrid, cu care a purtat discuţii în vederea stabilirii unor colaborări ulterioare pe diverse domenii, între cele două oraşe turistice.

Această deplasare în străinătate s-a dovedit un real succes pentru membrii Ansamblului „Ozana”. Atât pe scenă, în timpul reprezentaţiilor folclorice, cât şi în celelalte activităţi din programul festivalului. Au vizitat obiectivele turistice pe care le oferă Ohridul, au format relaţii de prietenie şi au beneficiat şi plimbări de agrement pe Lacul Ohrid, unul dintre cele mai mari lacuri din Europa, plus alte activităţi menite să accentueze ideea unităţii în diversitate.

„Ansamblul chiar merita să participe la un asemenea festival. Pentru copii a fost o vacanţă minunată, încununată cu succes!”, a conchis prof. Dănică Gâtlan.

Felicitări Ansamblului Folcloric „Ozana” din Târgu Neamţ! S-a dovedit a fi, de nenumărate ori, un adevărat ambasador al folclorului şi al meleagurilor nemţene!

Andreea Trăsnea

1 Comentariu
  1. George C spune

    Cel mai bun ansamblul din orasul nostru !! Bravo tinerilor !!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate