Ansamblul Ozana, succes peste hotare

0

Ansambul Folcloric „Ozana” din Târgu Neamț a reprezentat România la un festival internațional. Organizat la sfârșitul lunii aprilie, cu ocazia Zilei Copilului în Turcia, International BURSA Children Folk Dance Festival a reunit ansambluri folclorice din șase țări: Albania, Belarus, Bulgaria, Republica Tuva, Turcia și România.

fete ans ozana

„Prin Asociația Gala ArtFest din România, am primit o invitație de participare  la un festival internațional pentru copii cu vârste cuprinse între 7 și 15 ani, la Bursa, în Turcia. Potrivit regulamentului, doar o singură formație din fiecare țară participă. Noi am fost reprezentanții României”, spune Dănică Gâtlan, profesor coordonator al tinerilor din Ansamblul Ozana.

Cei 28 de copii din Târgu Neamț au uimit publicul prin atitudine, voce, frumusețea dansului și a portului popular românesc: „Românul tot român este. Străinii se uitau și la celelalte țări, dar când apăream noi, toată lumea era entuziasmată, aplaudau în picioare! Copiii noștri au dansat extraordinar, au făcut un spectacol de excepție. Chiar dacă nu înțelegea cuvintele, publicul aplauda pe ritmul muzicii noastre”, povestește prof. Dănică Gâtlan.

11149471_831897306891832_3533620243603907642_n

 

Nici concurența nu a fost mai prejos: „Am rămas impresionați de copiii din Tuva, țară de lângă Mongolia. Au făcut 3000 km cu autobuzul și au schimbat trei avioane ca să ajungă la Bursa… Foarte drăgălași, s-au împrietenit cu copiii noștri. M-au impresionat în mod deosebit, dar toate formațiile au avut ceva special. A fost o experiență extraordinară, mai ales pentru copiii din ansambu”, spune coordonatorul Ansamblului Ozana.

 

După prestația de la Bursa- Turcia, grupul folcloric de la poalele Cetății Neamț a primit invitații de participare și la alte festivaluri internaționale, cum ar fi cel din Cipru sau din Belarus. Felicitări și mult succes în continuare!

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate