Ansamblurile folclorice de la Clubul Copiilor Târgu Neamţ, pe primul loc

0

Ansamblurile Folclorice “Răzeșii” și “Tropoțica” de la Clubul Copiilor Târgu Neamț au obținut locul I la Festivalul „De la moșii noștri noi am învățat“.

Desfășurat duminică, 10 iunie, în comuna Tătăruși din județul Iași, festivalul a adunat pe o singură scenă zestrea tuturor românilor: folclorul autentic românesc. Au participat peste 300 de copii și adolescenți din județele Iași, Suceava, Botoșani si Neamț, însă micuții târgoveți care duc mai departe tradiția au reușit să se evidențieze și să câștige aprecierea juriului.

Sub coordonarea profesorilor Dănică Gâtlan și Sînziana Oșlobanu, ansamblurile folclorice din Târgu Neamț au prezentat o suită de dansuri populare specifice zonei, stârnind ropote de aplauze din partea publicului. Din cele 16 ansambluri participante, formațiile de sub Cetatea Neamț s-au întors acasă cu locul I.

Pentru o prezență de excepție în cadrul Festivalului, Clubul Copiilor Târgu Neamț a obținut locul I la Secțiunea Dans Popular, învățământ liceal și locul II la învățământ gimnazial/ primar. De asemenea, îndrăgita și tânăra interpretă de muzică populară Magda Șerban pare să cucerească admirația și aprecierea tuturor. De data aceasta, la Tătăruși, unde a obținul locul I la secțiunea Solist vocal, învățământ liceal.

“Ansamblurile noastre folclorice continuă să obțină cele mai bune rezultate și să fie apreciate oriunde merg. Amintesc aici că, pe 5 iunie, >Răzeșii< au plecat de la Pipirig cu Trofeul Festivalului >Copilăria- leagăn fericit<.

Vinerea trecută, Ansamblul >Răzeșii <a participat la Bicaz la un concurs al liceelor, >Floare de colt<, unde a obținut locul I la secțiunea Formații și locul I la Ansambluri, fiind răsplătit cu diplome și premii în bani. Sâmbătă, am participat cu amândouă ansambluri, >Tropoțica< și >Răzeșii<, la Festivalul  Internațional de Gimnastică și Dans >Prietenia<, desfășurat la Vaslui, pe scena Teatrului de vară”, ne-a precizat prof. Dănică Gâtlan de la Clubul Copiilor Târgu Neamț.

Felicitări profesorilor îndrumători, copiilor şi tinerilor din Târgu Neamţ care iubesc folclorul românesc şi care fac cinste oraşului Târgu Neamţ la toate competiţiile de profil!

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate