Ape tulburi pentru satele comunei Răucești- Neamț. Primarul Dumitru Bălăjel: „Ce necaz avem noi în comună… e dezastru!”

0

Ploaia torențială din după amiaza zilei de miercuri, 12 iulie a făcut ravagii în comuna Răucești, județul Neamț.

Podul din localitatea Oglinzi, de peste râul Sărata, a fost acoperit în totalitate de apele tulburi. Traficul pe respectiva porțiune de drum  (DJ 15 C, zonă intens circulată, fiindcă leagă orașul Târgu Neamț de Fălticeni- Suceava) a fost temporar intrerupt de poliție, existând pericolul ca podul să se prăbușească.

Nici locuitorii satului Oglinzi nu au fost feriți de necazuri. Apa le-a intrat în case și le-a luat la vale agoniseala.

Ce necaz avem noi în comună… e dezastru! La Oglinzi, locuințele mai multor familii au fost inundate. Materiale de pe lângă casă, stoguri de fân, lemnele de foc, cherestea… totul luat la vale pe firul apei. Poduri, case fără intrări. Am intervenit cu oameni și utilaje.  La două familii din Oglinzi, a intrat de 1 metru apa în case! Am fost cu motopompe, am făcut tot ce-am putut, ne-a spus Dumitru Bălăjel, primarul comunei Răucești.

Potrivit acestuia, în momentul de față (ora 20.40 – n.r.), apele s-au retras de la Oglinzi, dar amenință alte sate ale comunei.

Apele se lasă acum pe satele Săvești și Ungheni. Noi am anunțat locuitorii, dar cu forța naturii nu te poți pune.

Acum (ora 20.40- n.r.) mă îndrept spre Săvești, alături de ceilalți angajați ai primăriei. Mergem să întărim un dig. Mare lucru nu putem face. Vom întări malurile râului Sărata. A nenorocit o groază de oameni pe aici, informează primarul Dumitru Bălăjel.

Potrivit informațiilor furnizate de Delgaz Grid la dispeceratul ISU Neamț, la ora 16.00 se înregistrau 37 de localități nemțene nealimentate cu energie electrică,printre care și Oglinzi, Răucesti, Brusturi.

Așteptăm…. se anunță și pe mâine cod portocaliu. Și asta mă sperie. Sperăm că ne va feri Dumnezeu! Și comuna Brusturi am înțeles că a fost afectată, a conchis primarul.

Andreea Trăsnea

video: CiprianXay

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate