Aproape 3,5 milioane de euro fonduri europene obținute pentru revitalizarea zonei de sub Cetate

10

În orașul Târgu Neamț va fi realizată infrastructura de agrement cu fonduri europene.

Joi, 30 august, primarul Daniel Harpa a semnat contractul de finanțare a acestui proiect, o investiție în valoare totală de aproape 3,5 milioane de euro (POR 2017/7/7.1/2)

Proiectul urmează să fie implementat în 36 de luni, la poalele Cetății Neamț, în zona Stadionului. Acolo, va fi amenajat un amfiteatru în aer liber, cu o capacitate de peste 895 de locuri.

De asemenea, investiția presupune modernizarea și amenajarea spațiilor verzi (peste 23.000 mp)- sisteme de irigații, dotare cu mobilier urban, zone speciale pentru sport (două terenuri sintetice cu nocturnă), instalare wi-fi în spațiile publice etc. Practic, va fi realizată o zonă la standard europene pentru evenimente, în incinta stadionului.

„Am arătat că orașul nostru poate fi unul dinamic din punct de vedere cultural, astfel încât realizarea unui spațiu adecvat era următorul pas firesc. Deși ultimii ani au fost o luptă continuă cu birocrația, legislația, colegi care au refuzat implicarea și asumarea unor asemenea proiecte, certuri, contestații, discuții telefonice interminabile si situații imposibile, satisfacția este cu atât mai mare cu cât am reușit să demonstrăm că se poate.

Cu încăpățânare si perseverență.
Am format o echipă frumoasă în cadrul primăriei, care lucrează la aceste proiecte, căreia țin sa îi mulțumesc! Îi multumesc domnului președinte Ionel Arsene, pentru implicare, susținere și pentru că a fost unul dintre puținii oameni care m-a sprijinit în mod constant de când am intrat în politică. Știu că o va face în continuare”
, a transmis primarul Daniel Harpa.

Proiectul Construire infrastructură de agrement care va fi implementat cu fonduri europene valorifică spatiaul verde de la poalele Cetății și focalizează investiția pe crearea unor obiective de interes atât pentru târgoveți, cât și pentru ceilați nemțeni sau turiști.

„Felicitări primarului Daniel Harpa pentru semnarea contractului cu Agenția de Dezvoltare Nord-Est, prin care va fi construită la Tîrgu Neamț, cu fonduri europene, o infrastructură de agrement în zona Cetății Neamțului, un proiect care va contribui semnificativ la consolidarea și dezvoltarea turistică a zonei. (…)

Mă bucur pentru tîrgnemțeni și pentru toți turiștii care aleg să vină la Tîrgu Neamț că vor avea această nouă posibilitate de a-și petrece timpul liber și mai ales pentru faptul că această investiție va crea noi locuri de muncă pentru locuitorii orașului”, a transmis Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

O dată ce fondurile europene vor fi absorbite, va fi pus în funcțiune potențialul turistic și de agrement al zonei respective, ținând cont de poziționarea în imediata vecinătate a Cetății Neamțului.

Primăria orașului pregătește un proiect și pentru modernizarea Parcului Cetate, ce va fi depus spre finanțare tot pe fonduri europene.

Andreea T.

10 Comentarii
 1. George spune

  Ștranduri,agrement și distracție avem la Fălticeni la complexul „Nada Florilor” sau la Piatra Neamț la ștrand👍.
  Pentru câțiva litri de kerosen la mașină mergem tot acolo în continuare. Banii noștri sunt bine primiți în acele locuri😁😁😁
  Amfiteatrul de la noi se face pentru discursuri de propagandă.

  Întrebarea este: când se va face ceva în acest oraș de care să se bucure cu adevărat cetățenii?

 2. Alex spune

  In sfarsit a inteles si primarul ca nu e bine sa doarma si sa ii mai puna la munca pe angajatii primariei!!

  Proiecte sunt multe dar trebuie oameni calificati sa le poata accesa ca cei de la ue nu dau banii usor. Deci cand intri in cursa pt primarie trebuie sa-ti asumi niste lucruri …. nu trebuie sa te plingi ca fondurile se obtin greu fiindca orice angajat din mediu privat trebuie sa munceasca si sa-si indeplineasca sarcinile ca sa-si ia salarul deci si angazatii primarii in frunte cu primarul si consilierii locali trebuie sa realizeze ceva ca sa poata incasa salariile!!
  In concluzie cu doua proiecte obtinute in ultiimii ani cu fonduri europene nu prea se marita salariile marite ale angajatilor din primarie!!!!
  Daca …. asa din curiozitate dai o cautare google sa vezi ca in regiunea moldovei tg. Neamt e la coada clasamentului la absorbtia de fonduri europene??? De ce???
  Nu sunt oameni in primarie capabili sa realizeze asa ceva. Deci ar fi cazul sa se mai testeze angajatii ca stau pe acolo doar sa-si ia salarul si cam atat … nu toti dar sunt!

  1. Geo spune

   Subscriu Alex. Punct ochi, punct lovit sub centura !!!

 3. Geo spune

  Am sa cred asa ceva atunci cand vad ceva finalizat nu doar proiecte si prostii media aruncate in ochii cetatenilor din aceasta ‘comuna’ la fel ca si in anii trecuti de ceilalti primari !

  Pana atunci sunteti ocupati sa puneti pavele in bariera si Humulesti, iar canalizarea din oras la Sfantul Asteapta sau in urmatoarele mandate.

  In rest lasa sa vina ploaia si canale navigabile peste tot.

 4. Radu dan spune

  Cine a primit contractul,cred că cineva apropiat de . Inculpatul Arsene că de la cine crezi că primește parandarat ,că nu face așa ceva de dragul fraierii scuzați alegători dinTg neamt

  1. Andreea Trăsnea spune

   Orașul Târgu Neamț a primit contractul, nu un individ anume. Știrea e că proiectul a obținut finanțare europeană și investiția va fi realizată pe fonduri UE, contractul semnat de primar în numele orașului, cu finanțatorul, fiind dovada acestui lucru.

   1. Iri spune

    Orasul a primit contractul cu ajutorul consultatilor pe fonduri europene din exteror…
    Atunci, eu spun afara cu functionarii platiti din bani publici care nu-si fac treaba .

  2. Alex spune

   Stali linistit ca aceste proiecte cu fonduri europene nu se atribuie usor firmelor de casa. Se fac licitatii si cam greu sa le masluiesti. De ce crezi ca mare parte a edililor din Romania nu atrag aceste fonduri?? Simplu …. trebuie sa dai expicatie pt fiecare leu cheltuit. Ai controale ….. nu poti atribui licitatia cui vrei, nu prea poti sa faci suplimentari de lucrari doar pe hartie…..

 5. Radu dan spune

  Și cine îl construiește ? Primarul ? Spuneam despre persona care va construi complexul,nu vorbeam de primar,

 6. sc spune

  Domnilor nu de agrement e nevoie.
  Ci de locuri de munca. Faceti un complex industial si atrageti investitori. Deschideti o scoala privata care sa invete tinerii sa munceasca in domeniile respective.
  Veti face bani din taxele pentru salarii.
  Imbinati mediul privat cu cel de stat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate