ARATĂ CĂ-ȚI PASĂ! ROSSAL, despre reciclare și colectare separată în fața celor peste 130 de copii veniți în Tabăra Oglinzi

0

SC ROSSAL SRL continuă campania „ARATĂ CĂ-ȚI PASĂ!în zona Târgu-Neamț

Reciclarea/ colectarea separată a deșeurilor a fost subiectul unei lecții interactive predată joi, 4 august, de către reprezentanții ROSSAL celor peste 130 de copii veniți la Tabăra Oglinzi prin programul ARC 2022.

 Asta, pentru că mediul înconjurător se poate dezvolta sănătos și durabil doar dacă copiii au obiceiuri sănătoare și trainice în direcția protejării lui.

136 de copii din Ucraina, Italia, Portugalia, Albania, Macedonia și Danemarca au aflat, așadar, informații esențiale despre colectarea selectivă a deșeurilor și despre importanța reciclării.

Interesul nostru e ca acest spațiu mirific în care e amplasată Tabăra Oglinzi să se conserve în timp. Dar pentru asta, trebuie ca și acești copii să înțeleagă că deșeurile rezultate ca urmare a activității lor din tabără, și aici mă refer la recipiente de la sucuri, PET-uri, doze, ambalaje de la dulciuri, să fie depuse separat în containerele colorate pe care ROSSAL le-a pus la dispoziție gratuit.

Le-am explicat că o tonă de carton reciclat salvează 17 copaci. Ce-ar însemna ca acei 17 arbori să nu mai existe, doar pentru simplul motiv că nouă >nu ne pasă< și aruncăm deșeurile reciclabile în containerele pentru gunoi menajer?!„, ne-a povestit Mihail Florea, responsabil ROSSAL zona 3 Târgu-Neamț.

Cu privire la reciclarea plasticului, reprezentantul societății a găsit chiar în tabără un exemplu elocvent: un PET cu suc binecunoscut, realizată 100% din plastic reciclat.

Dacă depunem separat acest PET, va putea fi reciclat în așa fel încât nu va fi nevoie să consumăm din nou energie și materie primă”, explică Mihail Florea.

În cadrul dialogului purtat cu copiii veniți la Tabăra Oglinzi, aceștia au fost întrebați dacă acasă colectează deșeurile selectiv. Răspunsul tuturor a fost DA. Iată că de acum, prin implicarea ROSSAL, se va putea face același lucru și în Tabăra Oglinzi, unde au fost amplasate alte trei containere colorate (VERDE- sticlă, GALBEN- plastic și doze de metal, ALBASTRU- carton și hârtie), pentru colectarea separată, pe lângă cele trei containere pentru deșeuri reziduale, deja existente.

Tot în cadrul campaniei „Arată că-ți pasă!”, cei de la ROSSAL au împărțit copiilor pliante cu informații despre importanța reciclării.

Am încheiat urându-le să povestească tot ce au văzut frumos în România și să revină ori de câte ori au ocazia, pentru că suntem o țară ospitalieră și încă avem un mediu, cel putin în zona noastră, care este cu mult mai puțin poluat”, a conchis Mihail Florea, responsabil ROSSAL Zona 3 Târgu-Neamț.

Până acum, noi nu am făcut în Tabăra Oglinzi așa ceva. Este prima dată când includem în activitățile din program sortarea și colectarea selectivă… Pot spune că am intrat și noi în rând cu lumea. Am convenit cu dl Florea să continuăm cu astfel de activităție educațive și când vor veni în tabără următoarele serii de copii.”, ne-a declarat telefonic Gheorghe Paisa, directorul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport în subordinea căreia se află Tabăra Oglinzi.

Înțelegerea importanței folosirii deșeurilor ca materie primă pentru obținerea altor bunuri ar trebui să devină o normalitate pentru noi toți, de la cei mai mici… la cei mai mari.

Campania „Arată că-ți pasă!” lansată de ROSSAL va continua în perioada următoare și pe raza altor localități din zona 3 Târgu-Neamț.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate