(UPDATE- VIDEO) Ard clădirile și cerul! Incendiu violent vizavi de Liceul Vasile Conta din Târgu Neamț

6

VIDEO:

 UPDATE:

 • ora 15:40:

Comunicat ISU Neamț: 

Luni, 14.08.2017, la ora 03:10, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o hală în orașul Târgu Neamț. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat: 20 de pompieri militari cu 4 autospeciale de stingere, din cadrul Detașamentului de pompieri Târgu Neamț, 5 pompieri militari cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț. Ulterior s-au prezentat la locul incendiului încă 11 pompieri militari din turele libere, comandantul Detașamentului de Pompieri Târgu Neamț și inspectorul șef. Pentru a asigura celelalte misiuni în raionul de intervenție s-a deplasat în Detașamentul de pompieri Târgu Neamț 1 autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Roman cu 5 pompieri militari.

În urma evenimentului au ars:

 • 400 mp acoperiș construit din astereală lemn și învelitoare azbociment și 650 mp acoperiș construit din astereală lemn și învelitoare tablă;
 • bunuri materiale din depozit: materiale de construcții – 3 centrale termice, 6 betoniere, lacuri și vopsele), anvelope auto, documente financiar contabile, 2 calculatoare, 1 frigider, 2 laptopuri, documente financiar contabile, documente proprietate, 8 telefoane mobile. Suprafața totală afectată a societății – 450mp (7 încăperi), piese auto
 • 4 seturi canapele din piele, 1 boiler electric, 1 centrală termică, instalația electrică și sanitară, tâmplărie PVC și alte bunuri materiale.
 • 11 mașini de cusut, 2 mașini de tăiat, 2 mașini de tăiat, 3t materie primă textilă, 1,8t materie finită, accesorii croitorie, rafturi, obiecte de mobilier, documente financiar contabile, 1 calculator, piese de schimb și alte bunuri materiale

În urma incendiului a fost afectată proprietatea unui vecin situată pe strada Cuza Vodă.(geam afectat-spart, 1 mp tâmplărie PVC)

Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost Cablu electric defect. Valoarea bunurilor distruse 890.000 lei iar a bunurilor salvate 60.000 lei.

 • ora 10.00:

Pompierii au câștigat lupta cu flăcările, după circa 7 ore de intervenție. Incendiul a provocat pagube materiale de sute de mii de euro celor care își desfășurau activitatea în hala respectivă (depozit materiale de construcție, atelier de croitorie, viitor bar). Bunurile aveau o valoare de aproximativ 890.000 lei.  Cele mai mari pagube considerăm că au fost la atelierul de croitorie, care, potrivit surselor noastre, n-ar avea nici asigurare. Doar câţiva pereţi au rămas în picioare.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului ar fi un scurt circuit în sediul societăţii care se ocupă cu depozitarea materialelor de construcţie.

Investigațiile continuă.

 • ora 4.51:

Incendiul este localizat. Pompierii lucrează la lichidarea lui. Participă 35 de subofiţeri şi doi ofiţeri cu 5 autospeciale.

Știre Inițială:

Un incendiu deosebit de puternic  a izbucnit în noaptea de 13 spre 14 august, în jurul orei 3,00, pe strada Radu Teoharie din Târgu Neamț, vizavi de Liceul Vasile Conta.

Locuitorii din zonă au fost treziți din somn de niște pocnituri puternice care veneau dinspre fosta fabrică de mobilă.

Când s-au uitat pe geamuri, cerul era înroșit de flăcări. Potrivit martorilor, incendiul ar fi izbucnit la unul dintre magazinele/ depozitele de material de construcții situate între Marochinărie și clădirile părăsite ale fostei fabrici de mobilă.

Cei care locuiesc în zonă s-au speriat teribil, în contextul în care flăcările erau imense și exista (încă există) riscul ca incendiul să se extindă chiar și la blocurile din apropiere, mai ales că arde exact lângă stradă, iar halele sunt foarte apropiate. Flăcările au ajuns și la firele de energie electrică. Cei de la Eon au ajuns la fața locului după aproape jumătate de oră de la sosirea pompierilor. În loc să apese butonul din centrală, au întrerupt abia atunci curentul electric, doar pe porţiunea afectată.

Pompierii târgnemțeni au ajuns la fața locului și se luptă cu flăcările. Au chemat și întăriri, de la Piatra Neamț și Roman. În acest moment, se intervine cu 4 autospeciale, 15 subofițeri și 1 ofițer pe o suprafață de aproximativ 2000 mp…

 

6 Comentarii
 1. Pătrățel spune

  Ard clădirile și cerul. Începeți să copiați titlurile de pe (pentru reclamă pe ziar, verificaţi oferta de publicitate)?

  1. Andreea Trăsnea spune

   La ora 3 noaptea, cand te trezeşti si vezi în faţa ochilor flăcări imense în loc de stele pe cer, scrii ce îţi inspiră priveliştea. Nu dai search pe google să vezi ce titluri pun ziaristii altor publicaţii, care oricum dormeau la ora aia.
   Fiind şi singurul jurnalist care s-a ridicat din pat pentru a transmite aceste informaţii, v-aş ruga să nu vă mai daţi cu presupusul aiurea.

 2. Andrei spune

  Jurnalisti… la Targu Neamt… mi-a placut asta :))))))

  1. Andreea Trăsnea spune

   Ce-am râs. Şi ăştia de „provincie” tot jurnalişti se numesc. Au acelaşi pachet de studii în domeniu, avânt şi experienţă, precum un jurnalist din Iaşi sau Bucureşti, de exemplu. Poate, deseori, sunt mai ghinionişti, fiindcă trăiesc într-o comunitate mică, în care toată lumea cunoaşte pe toată lumea şi majoritatea se cred incredibil de deştepţi şi atotştiutori.
   Şi profesorii din Târgu Neamţ, doctorii, tâmplarii sau inginerii tot profesori, doctori, tâmplari sau ingineri sunt, chiar dacă nu profesează într-un oraş mai mare. Hai să facem „misto” de toţi cei care au ales să nu părăsească oraşul natal. E tare comic.

 3. Anonym spune

  Apreciez filmulețul cat si stirea , bine editat si ca la carte , e o stire bine prezentată , feleicitări

  1. Andreea Trăsnea spune

   Vă mulțumesc frumos! 🙂

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate