Asociația Ținutul Zimbrului, distincție pentru promovarea patrimoniului cultural și a turismului [FOTO]

0

Asociația Ținutul Zimbrului a primit distincție pentru stăruința în eforturile de promovare a patrimoniului cultural și a turismului din Regiunea Nord- Est.  Asociația este ambasador Descoperă Nord-Est, împreună cu Asociația Valea Ozanei.

Joi, 12 decembrie, în Iași a avut loc gala Descoperă Nord-Est organizată de ADR Nord-Est. A fost un eveniment prin care s-a urmărit nu doar prezentarea și promovarea bunelor practici în turism din cele șase județe din regiunea Nord -Est, dar și de premiere a celor care s-au remarcat cu adevărat în acest an. Au avut loc prezentări susținute de specialiști în turism, de reprezentanți ai mediului public și privat care au vorbit despre diverse realizări în domeniului turismului la nivel de regiune. Au fost prezentate locații, destinații, afaceri care au avut succes, auvenit cu un element de noutate, care s-au remarcat.

În plus a fost un eveniment de networking pentru cei care activează în domeniul turismului, o ocazie de a afla mai multe despre bunele practici, de a începe colaborări și de a te inspira.

Asociațiile Ținutul Zimbrului și Valea Ozanei au avut o prezentare în cadrul sesiunii de bune practici. Ocazie cu care am prezentat, în linii mari, rezultatele pe care le avem în destinație și eforturile realizate în ultimii ani. În plus, filmul de prezentare al destinației care a fost lansat săptămâna trecută în cadrul campaniei Săptămânile Ecoturistice ale României a fost foarte apreciat. 

Standul de prezentare al destinației a fost un alt mod de a prezenta ceea ce oferim în destinație, cum este comunitatea locală, dar și ospitalitatea cu care sunt primiți cei care ajung în destinație. Mulțumim pensiunii Agroturistice La Moșie și producătorului local Nea Ion Măcelaru pentru deschidere și colaborare pentru realizarea standului de prezentare. 

Modul în care ne-am prezentat a trezit interesul celor prezenți asupra destinației, unii dintre ei chiar având înteres să vină, să promoveze destinația. A fost un eveniment în care am putut să ne prezentăm dar și o ocazie să fim provocați pentru a continua pe drumul pe care am început, precizează Viorela Chiper de la Asociația Ținutul Zimbrului.

Ținutul Zimbrului este regiunea suprapusă peste arealul Parcului Natural Vânători Neamț, orașul Târgu Neamț și comunele Agapia, Crăcăoani, Băltătești și Vânători Neamț. 

Destinație ecoturistică din anul 2016, a fost inclus încă din anul 2017 în Top 100 Destinații Sustenabile la nivel mondial. În anul 2018 s-a clasat pe locul 2 în ceea ce privește natura și viața sălbatică la nivel mondial. Asociația Ținutul Zimbrului este organizația care se ocupă cu promovarea și dezvoltarea destinației începând cu anul 2015, împreună cu Parcul Natural Vânători Neamț, autoritățile locale și partenerii locali.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate