Astăzi, jos pălăria pentru domnul învățător/doamna învățătoare

0

2973_small_1349355250      Există chipuri care, deși timpul trece, rămân întipărite în mintea și sufletul nostru. Una dintre imaginile care nu se uită este chipul învățătorului, chipul celui care, cu excepția părinților, ne-a îndrumat primii pași spre tainele învățăturii.

      Zeci de generații trec prin mâinile învățătorului, a educatoarei.  Au pus creionul în mână și au învățat cântecele sute de copii . Ne-au arătat cum se desenează primul bastonas, cum se colorează o floare, o căsuță. Au fost și sunt un model demn de urmat în formarea caracterelor copiilor și a generațiilor ce vor veni.

      Dețin arma care are puterea de a schimba lumea, și anume educația, așa cum spunea Nelson Mandela. Majoritatea încearcă zi de zi să nu se abată de la datoria lor sacră de a educa cât mai corect copii, deși salariul unui învățător nu este un factor stimulativ pentru desfășurarea activităților la locul de muncă.

Alții renunță la codul deontologic și preiau un comportament inadecvat de la politicieni sau alte personaje ce le promit marea cu sarea în schimbul unui jurământ murdar. Din fericire, cazurile celor din urmă sunt rar întâlnite, însă pentru cei care își bat joc de scopul meseriei de învățător, avem un mesaj: Renunțați, lăsați oamenii dedicați să vină la catredră, nu murdăriți și mai mult imaginea sistemului educațional!

      Conform Legii nr.289 aprobată de Parlamentul României, din anul 2007 s-a instituit Ziua Învățătorului , manifestare festivă educațională, cu caracter național, apolitic și cultural, organizată anual pe data de 5 iunie.

      Așadar, astăzi sărbătorim Ziua Învățătorului, ziua oamenilor care au importanta misiune de a le dezvălui copiilor corola de minuni a lumii. Școala nu mai este ca odinioară, deseori dascălul este sfidat, intimidat sau amenințat, însă, măcar în această zi, ar trebui să ne aplecăm în fața lor, să ne dăm jos pălăria și să le arătăm respectul mult meritat. La mulți ani, domnule învățător, la mulți ani doamna învățătoare!

Andreea Trasnea

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate