ATENTIE: Alarmă în județul Neamț. Nu intrați în panică atunci când veți auzi sirenele!

0

IGSU desfășoară săptămâna aceasta un amplu exercițiu, la nivel național, pentru testarea și verificarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă – PROCIV 2017.PROCIV NEAMT

Astăzi, 19 aprilie, în intervalul orar 10:00 – 12:00 , în toate unitățile administrativ-teritoriale din judeţul Neamţ, va fi declanșat sistemul de înștiințare a autorităților privind iminența producerii unor evenimente deosebite și vor fi acționate echipamentele dedicate de avertizare/alarmare a populației, prin intermediul semnalelor acustice.

Se urmăreşte verificarea timpului de reacţie al autorităţilor la primirea acestor tipuri de mesaje, cât și modul de funcționare a mijloacelor de alarmare a populației (sirene) existente la nivelul comunităților.

Locuitorii judeţului Neamţ vor auzi semnalul de alarmare “ALARMĂ LA DEZASTRE”, compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare. De asemenea, în funcție de caracteristicile tehnice, vor fi testate și echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocală către populație.

ISU Neamț recomandă cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările pentru situații de urgență. Mesajele tip voce vor fi particularizate cu sintagma “EXERCIȚIU.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate