Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Atenție, șoferi! Ninge pe DN 15B, în Neamț

La acest moment, ninge moderat pe DN 15B, pe raza localității nemțene Petru Vodă. Carosabilul este umed, iar temperatura aerului este de aproximativ 1 grad.

Pe sectorul de drum menționat, DRDP Iași acționează cu o autobasculantă dotată cu lamă și răspânditor de material antiderapant.

Reamintim că Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de vreme deosebit de rece, ninsori la munte și precipitații mixte în zonele subcarpatice, valabilă până marți, 8 octombrie, ora 10:00.

Potrivit avertizării, vremea va fi deosebit de rece și se vor semnala precipitații în majoritatea regiunilor. La munte, mai ales în Carpații Orientali și Meridionali, acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare, în zona montană înaltă se va depune strat nou de zăpadă, iar temporar vântul va avea unele intensificări, spulberând zăpada. În zonele subcarpatice aferente acestor masive, îndeosebi din Moldova și Transilvania, precipitațiile vor fi mixte. Vremea se va menține deosebit de rece și pe parcursul zilei de marți (8 octombrie), precum și în noaptea de marți spre miercuri (8/9 octombrie).

Pe acest fond, recomandarea DRDP Iași către conducătorii auto este de a circula cu prudență și cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor, dacă se deplasează în zonele afectate de avertizările meteo.

Pentru informații privind starea drumurilor naționale din zona Moldovei, DRDP Iași stă la dispoziția participanților la trafic prin Dispeceratul său deschis în regim de permanență – tel. 0232/213168.

Informații actualizate despre starea vremii și a carosabilului pot fi obținute și de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum și de pe paginile noastre web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situația Drumurilor Naționale.

Sursa: DRDP Iași

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *