B ZONE FOLK ROMÂNIA/ În weekend, regal muzical la Târgu-Neamț

0

În acest weekend (10 – 11 septembrie), în orașul Târgu-Neamț vă dau întâlnire, într-o atmosferă de neratat, soliști consacrați ai muzicii folk. Totul, grație B Zone Folk România- festivalul care te îmbie la emoție, organizat de Consiliul Județean (CJ) Neamț, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Târgu-Neamț și Casa Culturii “Ion Creangă” Târgu-Neamț.

Așadar, în parcul de la poalele Cetății Neamț urmează două zile de spectacole incendiare, în compania unor folkiști renumiți. Nelipsiți de pe scenă vor fi Ducu Bertzi, Radu Gheorghe, Adrian Mărgineanu, Adrian Bezna, Cenaclul „Flacăra“ cu Andrei Păunescu și invitații săi, printre care se vor afla Mircea Vintilă, Emeric Imre și Magda Puskas.

Nelipsiți din fața scenei ar trebui să fiți și voi.

foto arhivă. B Zone Folk 2019

De asemenea, în cadrul B Zone Folk România vă vor cânta și încânta și tinere talente, membri ai unor asociații culturale din județul Neamț. Printre ele, și Ana Maria Filip, câștigătoarea Marelui Trofeu al Festivalului B Zone Folk România, ediția I. Căci, până la urmă, folkul merită readus în atenția tuturor generațiilor, iar acest festival poate deveni și rampa de lansare pe care o așteptau speranțele acestui gen muzical.

Festivalul debutează sâmbătă, 10 septembrie, la ora 15.30.

Vor urca pe scenă DUCU BERTZI & friends, Radu Gheorghe, Sorin Minghiat (in memoriam Doru Stănculescu), Maria Gheorghiu, Eugen Mihăescu, Claudia Șerdan, Adrian Bezna, Ovidiu Mihăilescu, Walter Ghicolescu, Adrian Mărgineanu, Ștefania Iacob, Sorin Poclitaru, Mircea Vanca, Cristi Corcioveanu, Cezar Popescu, Ana Maria Filip, copii și tineri talentați care activează în asociații culturale din județul Neamț.

Duminică, 11 septembrie, concertele încep de la ora 16.00, cu Cenaclul Flacăra cu Andrei Păunescu și invitații săi: Mircea Vintilă, Emeric Imre, Magda Puskas, Dan Vană, Cristi Buică, Gogu Vanghele, Claudiu Purcărin, Rareș Suciu, Maria Măgirescu. De asemenea, vor stârni emoție în sufletele spectatorilor Florin Săsărman, Adrian Bezna, Walter Ghicolescu, Adrian Mărgineanu, Mircea Vanca, Cezar Popescu, Daria Boghean, copii și tineri talentați care activează în asociații culturale din județul Neamț.

foto arhivă.

…Și dacă tot veniți în inima Moldovei, la Târgu-Neamț, la B ZONE FOLK România, ar fi păcat să nu profitați de orele dinaintea evenimentului pentru a vă delecta sufletul la numeroasele obiective turistice, culturale spirituale și istorice din Ținutul Zimbrului- destinația ecoturistică a județului Neamț. Aveți în imediata apropiere Cetatea Neamț a lui Ștefan cel Mare, „Ozana cea frumos curgătoare” și Casa Memorială „Ion Creangă” din Humulești, Casa Memorială „Veronica Micle” și alte muzee în care veți putea regăsi farmecul vremurilor de altădată. Puteți merge în căutare de zimbri, care cutreieră pădurile nemțene în libertate. În zonă, sufletul simte și binecuvântarea lui Dumnezeu, grație numeroaselor mănăstiri și schituri. Tot aici, vă puteți încânta papilele gustative cu bunătățile culinare preparate de bucătari iscusiți sau puteți redescoperi meșteșuguri populare ținute în viață de meșterii locali.

*B Zone Folk România este un concept cultural care reunește în Parcul Cetate din Târgu-Neamț artiști din toată țara, pentru a da continuitate, pentru a pune în valoare și pentru a aduce în atenția publicului și mai ales a tinerilor, muzica folk. Evenimentul se află la cea de-a doua ediție, cu o pauză de 2 ani cauzată de pandemie.

În perioada 10- 11 septembrie, sunteți invitați, așadar, la un regal de muzică folk cum rar se ivește ocazia în țară. Intrarea va fi liberă.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate