Bacalaureat de toamnă: 90 de candidați au absentat la prima probă

0

Astăzi, 20 august, începând cu ora 9:00, a debutat sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat. Candidații au avut de susținut proba scrisă la Limba şi literatura română. 1007 candidați s-au înscris la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului.

Accesul în cele trei centre de examen organizate la Piatra-Neamț, Târgu Neamț și Roman a avut loc  în intervalul 7:30 – 8:30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat

90 de candidați au absentat la prima probă, astfel: la Târgu Neamț au lipsit 26, la Roman au fost 23, iar la Piatra-Neamț au fost 41. De asemenea, nu au fost candidați eliminați și nu a fost înregistrate cazuri deosebite., a menționat prof. Ioan Milea, inspector școlar adjunct și președintele comisiei județene de Bacalaureat.

Bacalaureatul continuă marți, cu testul la limbă și literatură maternă, urmând ca miercuri candidații să susțină proba  obligatorie a profilului.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 1 septembrie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12:00 și 16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 6 septembrie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate