Bărbat beat, s-a stropit cu benzină și a dat foc casei

0

Un bărbat de 57 de ani s-a îmbătat și a dat foc la casă. Martorii spun că ar fi turnat benzină și pe propriile haine, avea de gând să se sinucidă.

N-avea ce căuta în locuința respectivă, căci soţia lui obţinuse un ordin de protecție faţă de el.

S-a întâmplat marți, 7 august, la Ingărești, comuna Urecheni. Pompierii târgunemțeni au fost cei care l-au salvat pe bărbat.

Din fericire, celelalte persoane au reușit să iasă la timp din locuința în flăcări.

„Incendiul a fost anunțat la ora 19.57. La locul intervenției s-au deplasat două echipaje de pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un autocamion de intervenție, de la Detașamentul de Pompieri Târgu Neamț. Au fost solicitați în sprijin și pompierii voluntari de la Păstrăveni cu o autospecială de stingere. Au intervenit și membri SVSU Urecheni.

Ca urma a producerii incendiului a ars acoperișul realizat din asterială de lemn cu învelitoare din șindrilă și plăci de azbociment, pe o suprafață de 80 mp, și bunurile și tâmplăria din două încăperi.

Casa nu era racordată la energie electrică.

Colegii mei au reușit să-l evacueze din imobil pe un bărbat de 57 de ani, intoxicat cu fum”, ne-a precizat slt. Adrian Rotaru, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Echipajul medical ajuns la fața locului l-a preluat și transportat pe bărbat către CPU al Spitalului Orășenesc „Sf. Dimitrie” Târgu Neamț. Potrivit unui comunicat de presă emis de SAJ Neamț, bărbatul s-a intoxicat cu monoxid de carbon, dar era conştient, stabil hemodinamic și prezenta etilism acut. Pacientul a rămas sub supraveghere, în unitatea medicală.

„Întrucât soţia acestuia obţinuse de la instanța de judecată un ordin de protecție faţă de soțul ei, bărbatul nu mai locuia în imobilul respectiv de aproximativ o lună jumătate.

De asemenea, bărbatul mai era cercetat de poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Urecheni sub aspectul comiterii infracțiunii de violenţă în familie şi de nerespectare a hotărârii judecătorești”, ne-a declarat Robert Costan, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

În cauză, cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunilor de distrugere şi de nerespectare a hotărârii judecătorești.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate