Batranii aflati in asistenta sociala, au luat parte la „Sezatoare”

0

          De cantec, joc si voie buna au avut parte in acest sfarsit de saptamana batranii de la Centrul de Ingrijire  si Asistenta Sociala din Targu Neamt. Grupul talentat de elevi din Topolita s-au prezentat vineri, 16 mai, la orele amiezii cu un program artistic popular in fata unui public dornic de vizitatori. Tinerii imbracati in portul national au venit cu diverse obiecte traditionale specifice zonei din care fac parte pentru a reda din veridicitatea sezatorilor de altadata. Micul decor moldovenesc a fost completat de bancutele de lemn acoperite cu covorase lucrate manual, masuta plina de ulcele de lut pictate, covatica de lemn in care se afla infasat „pruncul” si bineinteles, fusurile, panzele si acele din mainile gospodinelor harnice si pricepute.

         Si cum la romani lucrul se impleteste armonios cu cantecul si jocul, tinerii au interpretat cantece populare, au incins hore cu strigaturi si au mai glumit pe seama moravurilor omenesti.  Bucuria imensa creata in sufletele batranilor din Centrul Social, le-a adus stralucire in priviri si i-a scos pe majoritatea la joc. Chiar si dupa incheierea oficiala a programului, gazdele s-au bucurat de o prelungire a actului artistic.  Micutii interpreti si-au dat frau liber cantului de joc molipsind pe toata lumea prezenta pret de cateva zeci de minute.

Viorela Gherasim

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate