#BisonLand: Pas în doi, pe Valea Cracăului [VIDEO]

0

Zimbrii, aceste legendare mamifere care trăiesc în libertate în Ținutul Neamțului, continuă să uimească internauții, grație filmărilor publicate de Administrația Parcului Natural Vânători-Neamț.

Dacă oamenii trec prin viață la galop, iar în aceste zile cu avertizări meteorologice par mai degrabă nemulțumiți și iritați de tot ce-i în jur, zimbrii din pădurile din zona Târgu Neamț se bucură de farmecul iernii… Și nimic nu mare grăbit în galopul lor, nimic nu-i obositor în timp ce-i privești, ca și cum ne-ar oferi șansa de a întrezări o civilizație dispărută.

Pe ritmuri neauzite de urechi omenești, pas în doi pe Valea Cracăului:


sursa video: Facebook Parcul Natural Vanatori Neamt

În Parcul Natural Vânători Neamț, se derulează cu succes complexul program de eliberare în natură a zimbrului. Amintim că, în urmă cu peste 200 de ani, legendarul mamifer dispăruse din fauna României. Specia a fost reintrodusă de specialiști în 1958, iar primele exemplare au fost eliberate în natură în Parcul Natural Vânători Neamț în urmă cu șapte ani.

Parcul Natural Vânători Neamț este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semi-libertate și în captivitate.

Microregiunea suprapusă peste parc este denumită Ținutul Zimbrului și a fost inclusă  în prestigiosul ”Top 100 de destinații sustenabile”– clasament internațional realizat de experți internaționali în turism sustenabil.

Andreea T.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate