Cabinet Avocat GRIGORIU & GRIGORIU  un castig pentru romani si pentru dreptate

0

Cabinet Avocat GRIGORIU & GRIGORIU, specializat in consultanta CEDO, este o firma de avocatura care ofera servicii de consultanta pentru litigii care pot fi rezolvate de Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO). Acest cabinet se concentreaza pe oferirea de asistenta juridica si reprezentare pentru persoanele care au depus plangeri la CEDO, precum si pentru cele care intentioneaza sa se adreseze instantei europene fiindca au fost nedreptatite in tarile lor si supuse unor tratamente degradante.

Oamenii doresc sa lupte pentru drepturile lor, dar se tem sa se prezinte singuri  si in fata instantelor romanesti, de aceea  doresc consultanta sa mearga mai departe, cand drepturile le-au fost incalcate. Ei au nevoie de specialisti cu experienta si rabdare care sa le prezinte toate etapele derularii procesului la CEDO. Zecile de procese castigate pentru romani la acest organism de justitie superior a intarit incredere romanilor care ii considera cei mai in masura sa ii reprezente. Gratie interventiei lor, a modului in care au pregatit dosarele si pledoariile, sotii Grigoriu se pot mandri ca au contribuit la stabilirea unui precedent in dreptul european. Este vorba de cazul unui detinut care s-a comportat exemplar in detentie si a cerut o invoirea sa participe la inmormantarea mamei sale, dar conducerea inchisorii a refuzat.

Dosarul a fost admis la CEDO si cu toate ca nu exista niciun articol din conventie care sa fie invocat, statul roman a fost obligat la plata unor despagubiri uriase. Pentru un om nedreptatit ambele compensatii conteaza la fel de mult. Cu siguranta ca detinutul va ramane marcat pe viata ca nu si-a putut conduce mama pe ultimul drum, dar pentru ca dreptatea a triumfat se va consola la acest gand. O institutie superioara a decis ca nimeni nu putea sa ii ia dreptul de a se duce la inmormantarea mamei sale si in plus, a primit si o suma de bani suficienta pe care sa o foloseasca la iesirea din arest.

Detinutul respectiv nu reprezenta un pericol pentru societate.

CEDO este o instanta regionala care are ca scop protejarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor Uniunii Europene. Acestea sunt prevazute in Conventia pentru apararea Drepturilor Omului si a Libertatilor Fundamentale, care a fost semnata de statele membre ale Uniunii Europene. CEDO poate fi sesizata de orice persoana sau grup de persoane care considera ca au fost lezate in drepturile lor garantate de Conventie. Sotii Grigoriu cunosc perfect practica de admitere a unor dosare la institutia europeana pentru rejudecare si la fel de bine sunt familiarizati cu drepturile omului.

Conventia pentru Drepturile Omului este instrumentul de incadrare a incalcarilor drepturilor, iar echipa de avocati ilustri identifica rapid articolul care poate fi invocat in favoarea clientului lor. Un alt caz la fel de interesant si rasunator a fost cel al unui detinut care din cauza ca instanta a decis sa nu mai audieze un martor a incadrat fapta astfel incat inculpatul sa ia ani buni de inchisoare. Martorul acela cheie ar fi demonstrat prin depozitia lui ca lucrurile nu erau atat de grave.

Munca sotilor Grigoriu in adunarea probelor, in punerea la punct a dosarului nu a fost deloc usoara, dar a avut succes.  Detinutului i s-a facut dreptate, pedeapsa i-a fost diminuata si a primit despagubiri de zeci de mii de euro de la statul roman.

Sotii Grigoriu influenteaza in bine justitia romaneasca, dar si pe cea europeana. Acestea nu sunt aprecieri lipsite de acoperire. Datorita lor, detinutii sunt liberi sa participe la inmormantarea celor dragi si nu mai au constiinta incarcata, stiind ca nu au putut sa isi indeplineasca aceasta datorie de  onoare.

E trist pentru cineva aflat in inchisoare sa auda ca a murit mama care i-a dat viata (poate ca viata i-a fost scurtata de faptul ca isi stie copilul in arest) si sa nu poata participa la ceremonia de despartire!

Cu siguranta ca instantele romanesti sunt mult mai atente si dispuse sa asculte toti martorii de cand sotii Grigoriu au obtinut victoria pentru clientul lor la CEDO.

Cu siguranta ca si conditiile din inchisori s-au imbunatatit de cand multi detinuti au castigat despagubiri substantiale de la statul roman pentru tratamentele inumane din arest.

Andrei Grigoriu si Alina Margareta Grigoriu sunt cunoscuti la CEDO, dar sunt cunoscuti si in tara pentru ca de-a lungul activitatii lor au pledat in fata tuturor instantelor pentru clientii lor. Datele de constact sunt pe site, iar formularul online de solicitare a unei programari este si mai usor de trimis.

Cine doreste sa citeasca despre mai multe cazuri castigate la CEDO de sotii Grigoriu le gaseste pe site. Afisate cu transparenta sunt si onorariile percepute care reflecta munca de calitate premium a acestor avocati de prestigiu.

Omul are datoria morala sa nu permita ca drepturile sale sa fie calcate in picioare, mai ales acum cand i se pun la dispozitie si instrumente de lupta pentru stabilirea ei. Demersul fiecaruia poate insemna un castig imens pentru umanitate, cum s-a dovedit cazul detinutului care a obtinut un drept pentru toate persoanele aflate in arest: dreptul de invoire pentru participarea  la inmormantarea parintilor, fratilor sau a altor membri din familie.

Cine are nevoie de completarea dosarului pentru a fi admis la CEDO, de reprezentare in fata instantei europene sa nu ezite, fiindca aceasta este unica sansa de restabilire a dreptatii!

Oricat de mult ar costa, dreptatea este o valoare la care omul ar trebui sa tina la fel de mult ca la viata si sanatatea lui. O vizita pe site-ul casei de avocatura a sotilor Grigoriu este de mare ajutor tuturor celor care au nevoie de un avocat bun.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate