Câinii comunitari de la Piatra-Neamț sunt aduși și eliberați în Târgu Neamț?

2

Din cauza iubitorilor de animale, a unor ONG-uri și a unei părți a presei din Piatra-Neamț, autoritățile locale din municipiul reședință de județ au mari probleme în a eutanasia câinii comunitari. Adăpostul din Piatra-Neamț este deja plin cu sute de exemplare și cum încearcă primăria să eutanasieze ceva, cum toată lumea sare la gâtul lor, așa că eutanasierile nejustificate se pot număra pe degete la Piatra-Neamț.

Fără soluții în problema câinilor comunitari și refuzați de primăria Piatra-Neamț,  primarii comunelor din jurul municipiului Piatra-Neamț  au fost nevoiți să găsească alte soluții pentru a eutanasia câinii ce umblau dezlegați prin sate și au găsit la Târgu Neamț unde băieții de la adăpost au fost de acord să preia câinii refuzați la eutanasiere în Piatra-Neamț și să-i ”aranjeze” ei. Ei bine, de aici încep problemele.

În acte, numărul de câini eutanasiați la Târgu Neamț nu bate cu numărul de câini aduși din zona Piatra-Neamț. Explicația celui care se ocupă de adăpostul din Târgu Neamț a fost una incredibilă. ”O parte dintre câinii aduși au fost sterilizați, deparazitați și eliberați în zona Târgu Neamț”. Nu știm exact ce a avut în cap domnul care a declarat așa ceva deoarece primăria Târgu Neamț plătește la aceeași firmă să adune câinii din Târgu Neamț și firma, ce să vezi, eliberează în Târg câinii aduși de la Piatra-Neamț. Parcă suntem într-un film cu nebuni.

De fapt, noi suspectăm faptul că exemplarele aduse de la Piatra-Neamț nu au fost eliberate în zona Târgu Neamț ci au fost eutanasiate, dar pentru a nu mai plăti la firma ce preia și incinerează cadavrele de animale, băieții de la Târg au găsit o soluție să scape de cei eutanasiați și acum când am intrat noi pe fir nu prea știau ce să ne spună.

Oricare ar fi varianta, considerăm că este util ca oamenii din Târgu Neamț să știe că ce se refuză la eutanasie la Piatra-Neamț vine la Târgu Neamț și nu oricum. Primăriile care vor să scape de câini plătesc sume cuprinse între 800 și 1.200 lei de exemplar. E bine să știe și primăria aceste aspecte deoarece suntem ferm convinși că la nivelul administrației locale nu sunt cunoscute aceste lucruri deoarece, la cum îl știm noi pe domnul primar Harpa și pe consilierii locali, aceștia nu ar accepta niciodată asemenea lucruri, numai că firma subordonată primăriei care se ocupa de adăpostul de câini mai face lucruri și de capul ei, din câte se observă.

Ar fi interesant de chemat în consiliul local cei de la frumoasa firmă și să explice în fața consilierilor ce au făcut cu câinii. Dacă i-au eliberat în Târgu Neamț de ce au făcut asta, și dacă i-au eutanasiat, dar nu se regăsește asta în acte, unde i-au aruncat. Ceva au făcut ei cu câinii aduși din zona Piatra-Neamț, că acasă nu i-au luat sigur.

Iosub Robert

2 Comentarii
  1. Mircea spune

    Da, confirm, il ultimile doua zile s-au inmultit cainii (erau 2 in fata blocului, acum sunt 10-12 caini) in fata bisericii Sf. Haralambie (vis-a-vis de peco Mol). Pana nu se va intampla o tragedie, nu va lua nimeni nici o masura. Asa e la noi.

  2. Verona spune

    Rusine mare ca dupa 28 de ani nu sa ajuns la un rezultat foarte bun….?Pe judete ar trebuii sa se faca azil de animale ca bani sint destui din EU.dar ii mincati voi …va faceti case si la copii cu banii din Europa ……sper sa gasiti O solutie pina vin eu sa va arat proectul cu voluntari si doctorii veterinari si totii ciini controlati si care sint bolnavi injectati si ceilalti castrati si asa scapam de problema 🙏🏼👏🏽⚒😨👁‍🗨👀 scuzati scrisul tastatura nu este in Ro.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate