Cămin cultural reabilitat cu fonduri europene, la Văratec

0

Autorităţile din comuna Agapia au reuşit să acceseze un proiect cu finanţare europeană pentru reabilitarea  și modernizarea căminului cultural din satul Văratec.

De ani de zile, imobilul se află într-un stadiu avansat de degradare. Este o locație improprie pentru derularea activităților culturale, însă Primăria Agapia este pe cale să-i redea strălucirea de altădată și să o transforme într-o locație modernă și primitoare, cu bani europeni.

Fără a neglija alte domenii, precum infrastructura sau educaţia, Primăria Agapia a depus pe AFIR  un proiect pentru reabilitarea și modernizarea Căminului Cultural din Văratec.

A fost semnat contractul de finanțare, în valoare de 500.000 euro și urmează procedura de achiziție. Sper că nu întâmpinăm greutăți cu cei de la AFIR, așa cum s-a întâmplat cu alte proiecte, precizează Neculai Nastasă, consilier primar.

Perioada de implementare este de 36 de luni de la semnarea contractului de finanţare. Menţionăm că imobilul este monument istoric-clasa B.

După finalizarea investiţiei, imobilul va avea aceeași destinație, aici urmând să se desfășoare tradiționalul bal al satului, dar și alte evenimente culturale.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de creşterea şi diversificarea numărului activităţilor sociale prin reabilitarea, consolidarea şi dotarea Căminului Cultural Văratec. Vom crea astfel un cadru adecvat în care cetățenii vor putea să desfășoare  activităţi socio-culturale şi artistice, a conchis Neculai Nastasă.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate