Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
duminică 31 mai 2020
  • :
  • :

Campanie de prevenire a violenţei şi abuzului în mediul şcolar la Colegiul Național ,,Ștefan cel Mare” Tg. Neamț

Problema violenței în școală poate și trebuie să devină o temă de reflecție pentru toți cei implicați în actul educațional. Cu atât mai mult cu cât școala dispune de importante resurse pentru a concepe programe de prevenire a violenței și pentru a rupe cercul vicios al violenței în mediul școlar.

În acest sens protejarea copilului faţă de orice formă de violenţă și abuz, devine o prioritate, fie că este vorba despre violenţă fizică, verbală, sexuală, exploatare sexuală sau prin muncă.

Pentru a înţelege şi combate acest fenomen, Colegiul Național ,,Ștefan cel Mare” Tg. Neamț a organizat, în luna noiembrie 2019, Campania 19 zile de prevenire a violenţei şi abuzului în mediul şcolar, derulată an de an, de Federația Internațională a Comunităților Educative- FICE, secțiunea România.

Elevii au derulat activităţi în care şi-au propus să definească termini precum violenţă, abuz, bullying, malnutriție, trafic de copii, turism sexual, dependență, răpire, justiție juvenilă, discriminare. Odată explicaţi, termenii au fost transferaţi în realitatea imediată prin exemple supuse dezbaterii celor prezenţi. Au fost propuse soluţii pentru prevenirea situaţiilor nedorite şi s-a militat pentru acceptarea diferenţelor, pentru toleranţă şi acceptarea unităţii în diversitate.

Alte activităţi din cadrul aceleiaşi campanii au purtat titluri precum Implicarea copiilor în conflicte armate, Neglijarea copiilor, Traficul de copii, Practici cotidiene dăunătoare copiilor, Copii străzii, Pericolele TIC și comunicării virtuale. Toate aceste mici proiecte au fost realizate de elevi pentru elevi, cu scopul conştientizării pericolelor şi prevenirii violenţei și abuzului în toate formele lor.

Proiectul a fost coordonat de director adjunct, prof. Ichim Ana Alina și prof. Luminița Manole.

Au fost implicați în proiect, ca organizatori de activități: director adjunct, prof. Daniela Bocanet, prof. Ioniță Elena, prof. Matei Anca Ramona, prof. Grădinaru Oana, prof. Preda Ramona, prof. Luca Roxana, prof. Manoliu Cătălina, prof. Drăgănescu Mihaela.

FOTO/INFO: Facebook Colegiul National „Stefan cel Mare” Tg. Neamt
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *