Care sunt cele mai scumpe postere de film din istoria cinematografiei?

0

A fi colecționar este de multe ori o pasiune costisitoare, mai ales când îți dorești piese unicat, cu o istorie aparte ori lansate în foarte puține exemplare. Iar acest lucru este știut și de cei care colecționează postere de filme.

 1. Metropolis (1927)

Sunt oameni care achită și sute de mii de dolari pentru un poster, iar recordul este deținut de filmul Metropolis, lansat în anul 1927. Cumpărătorul posterului ar fi chiar unul celebru. Te invităm astfel să descoperi care sunt cele mai scumpe postere din istorie și prețul cu care au fost achiziționate.

Posterele din anii ’20 și ’30 au fost vândute adesea pe sume considerabile, iar lider în acest top este un poster pentru versiunea internațională a filmului Metropolis. Acesta a fost vândut în anul 2005 pentru nu mai puțin de 690 de mii de dolari. La acel moment, presa a scris că cel care a cumpărat posterul este actorul Leonardo DiCaprio, dar informația nu a fost confirmată până în prezent. În orice caz, Metropolis este un film important din anii ’20, care a fost introdus în UNESCO Memory of World Register în anul 2001. De asemenea, Sight & Sound l-a inclus în topul celor mai bune și influente filme realizate în istorie.

2. Dracula (1931)

Un poster în ediție limitată pentru promovarea filmului Dracula a fost vândut pentru o altă sumă impresionantă: 525.800 de dolari. Posterul respectiv a fost realizat doar în două copii în versiunea originală, astfel că era o piesă pe care mulți colecționari și-au dorit-o. Dracula este, de altfel, un film important din acea perioadă, mai ales că se crede că a dat naștere conceptului horror. În plus, filmul l-a făcut celebru și pe Dracula, în condițiile în care până în acel moment cartea lui Bram Stoker nu se bucura de un mare succes. Dar apariția filmului din 1931 a schimbat totul, iar Dracula a devenit un personaj despre care au fost lansate peste 100 de filme. Numai în 2023 vor mai apărea încă două filme, iar companiile care fac jocuri video nu au ignorat nici ele acest personaj plin de potențial. Dracula 5: The Blood și Dracula: Resurrection sunt două jocuri video care s-au bucurat de succes, în timp ce în universul cazinourilor online s-a remarcat slotul Dracula, creat de compania NetEnt. Prezent de ani buni în oferta vastă NetBet, jocul Dracula poate fi accesat în deplină legalitate și conține simboluri legate de magie și obiecte misterioase, totul în cadrul unei realizări de excepție.

3. London After Midnight (1927)

Acest film mai are un singur poster în stare bună, care a fost vândut în urma unei licitații cu 478 de mii de dolari. London After Midnight este un alt film de top din anii ’20, sub regia lui Tod Browning, care i-a avut în distribuție pe Marceline Day și Lon Chaney. Este un film cu aspecte înfricoșătoare, care a avut încasări de peste 1 milion de dolari.

4. Casablanca (1942)

Considerat de multă lume cel mai tare film realizat în anii ’40, Casablanca este o dramă romantică din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, marele eveniment al acelor ani. Din distribuție au făcut parte Humphrey Bogart, Ingrid Bergman și Paul Henreid. Posterul acestui film a fost vândut cu 478 de mii de dolari și poartă semnătura lui Luigi Marinati.

5. The Mummy (1932)

Foarte aproape ca sumă de vânzare s-a aflat și un poster al filmului The Mummy, care a fost vândut cu 435.500 de dolari. Anii ’30 au definit genul horror, iar The Mummy este un film important, care a avut numeroase continuări. Este inspirat din mitologia egipteană, iar bugetul său a fost de 150 de mii de dolari.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate