Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
duminică 31 mai 2020
  • :
  • :

„Casa Express” te ajută să economisești timp, doar la Farmaciile Ardealul

Știm cu toții cât durează la farmaciile din Piatra-Neamț până se eliberează o rețetă electronică. Și nu doar în Piatra-Neamț, ci peste tot în țară.  Asta pentru că sistemul național electronic al rețetelor compensate funcționează cu timpi morți, până când rețeta este validată de sistem. Din cauza asta, cei care nu doresc să achiziționeze un medicament care se eliberează pe baza de rețetă compensat, dar au ghinionul să aibă, la coadă, vreo două rețete electronice în fața lor, au mult de așteptat.

Am discutat despre subiectul acesta cu domnul farmacist George Echim, care ne-a spus că a găsit rezolvarea pentru această problemă:

“În primul rând aș vrea să subliniez că vina pentru timpul de așteptare nu este a farmaciștilor. Noi scanăm rețeta și trebuie să așteptăm ca aceasta să fie validată de sistem. Abia apoi putem să onorăm rețeta către client. Tocmai pentru că vrem să evităm ca pietrenii să piardă timpul la cozi în farmacie, am încercat să rezolvăm această problema mai întâi prin mărirea numărului de case de marcat. Astfel, în Farmaciile Ardealul veți găsi întotdeauna mai multe case de marcat, șansele fiind foarte mari ca una din case să fie liberă. În plus, special pentru cei care nu doresc să achiziționeze medicamente pe bază de rețetă electronică, am introdus “Casa Express”, acolo unde se eliberează în regim rapid acele produse din farmacie pentru care nu este nevoie de prescripție medicală. În felul acesta, în timpul necesar procesării unei rețete electronice, la Casa Express sunt deservite în medie 3-4 persoane.”

Mai mult decât atât, tot la Farmaciile Ardealul a fost implementat un sistem care reduce și mai mult timpul de așteptare pentru pacienții care au rețete simple, fără compensare sau gratuitate. Orice pietrean care deține un telefon mobil poate să fotografieze rețeta primită de la medic și să o trimită pe site-ul farmaciei împreună cu numărul de telefon. Farmaciștii vor pregăti rețeta și vor suna persoana respectivă să vină și să o ridice de la una din farmacii, tot de la Casa Express. În acest fel, clientul nu trebuie să aștepte nici măcar cât timp este căutat respectivul medicament în farmacie și se evită situațiile în care unul din medicamente trebuie comandat iar pacientul trebuie să facă două drumuri. Într-o eră a vitezei și mai ales într-o țară în care numărul de smartphone-uri pe cap de locuitor este mai mare ca în orice altă țară europeană, astfel de inițiative au toate șansele să ajungă un standard de servire a clientului!
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *