Casă nouă pentru Ajutorul Reciproc al pensionarilor

0

      Imediat cum da caldura, sediul C.A.R.P. din Targu Neamt se va muta intr-o noua locatie, pe strada“Stefan cel Mare” nr. 133, vizavi de fosta fabrica de paine. Dupa numeroase cautari, casa cumparata in final are peste 700 de metri patrati, ceea ce inseamna un spatiu mai mult decat necesar. Cat a costat noul sediu C.A.R.P. ne spune chiar presedintele Gheorghe Luchian, care a semnat actele: “Cu actele de vanzare-cumparare facute m-a costat 4 miliarde si ceva. Din treizeci de locuinte cautate in Targu Neamt, n-am gasit niciuna corespunzatoare asa. Pe care le gasisem necesitau foarte multe transformari, trebuiau compartimentate si asa mai departe si erau la o suma dubla. Am inceput cu renovarea exteriorului, dar deocamdata e frig. Am interupt apa, gazul si curentul electric pentru ca nu functioneaza nimeni si sa nu se intample ceva nedorit, iar cand se incalzeste, desi e curat, vreau sa dau cu var”.  Presedintele Casei de Ajutor Reciproc intentioneza sa-si amenajeze noul sediu cu mobila pe masura: “Am luat legatura cu diferite unitati pentru a face niste mobila corespunzatoare acolo, in special scaune. Am sa dau comanda de vreo 150 de scaune. Bani avem. Vointa avem. Curaj avem. Sanatatea sa ne ajunga!”

      Spatiul in care functioneaza in prezent Casa de Ajutor Reciproc din Targu Neamt a devenit neincapator de o buna perioada de timp. Numarul din ce in ce mai mare al pensionarilor care apeleaza la ajutorul reciproc a depasit de mult timp 10.000 de membri. Din cauza aglomeratiei si a cozilor formate adeseori pe holul blocului, locatarii s-au aratat nemultumiti in repetate randuri, spune presedintele Gheorghe Luchian. Dupa ce Casa de Ajutor Reciproc isi va muta sediul in noua locatie, actualul spatiu va fi inchiriat unor cabinete medicale.

Viorela Gherasim

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate