„Casa Prieteniei” se construiește la Târgu Neamț

0

În perioada 1 iunie- 20 iulie, Fundația Filantropică și Culturală „Sfânta Teodora de la Sihla” implementează proiectul „Casa Prieteniei”. Cu acest prilej, la Târgu Neamț este organizată o Tabără internațională cu participarea copiilor olimpici din Republica Moldova, ca răsplată pentru rezultatele excepționale obținute. Scopul proiectului este unul nobil: legarea de prietenii care să treacă Prutul și să învingă trecutul și păstrarea culturii românești și a credinței creștin ortodoxe.casa prieteniei

Organizatorii pregătesc pentru participanți o gamă variată de activități frumoase, relaxante și constructive: expoziții și lansări de carte, ateliere de pictură și artă tradițională, pelerinaje în județele Neamț, Botoșani, Suceava și Iași,  dar și în Republica Moldova, concursuri de literatură, muzică și pictură.

În cadrul proiectului „Casa Prieteniei”, duminică, 10 iulie, are loc și Festivalul „Târgu Neamț- izvor de dor”, la care vor participa copii din Republica Moldova, membrii Corului „Angeli” de la Biserica „Sfântul Haralambie”, elevi de la Liceul Tehnologic „Ion Creangă” din Pipirig și tineri de la Clubul Copiilor din Târgu Neamț. Îmbrăcați în frumosul port tradițional românesc, participanții vor defila prin orașul de sub Cetate, spre bucuria locuitorilor.

Inițiat de preoteasa și scriitoarea Olguța Caia, proiectul „Casa Prieteniei” este organizat de Fundația „Sfânta Teodora de la Sihla”, în colaborare cu Primăria Târgu Neamț, Biblioteca pentru Copii „Ion Creangă’ din Chișinău, Liceul „Promoteu” din Chișinău, Liceul Tehnologic „Ion Creangă” din Pipirig, Clubul Copiilor Târgu Neamț și Biserica „Sfântul Haralambie”.

Andreea Trăsnea

13537627_647541718737143_8311198455690910655_n (1)

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate