Ce s-a întâmplat, de fapt, la CPU Târgu-Neamț/ Punct OFICIAL, după finalizarea anchetei interne:

0

Într-un comunicat postat acum câteva zile pe site-ul Spitalului Orășenesc „Sfântul Dimitrie” Târgu-Neamț, conducerea unității, prin vocea purtătorului de cuvânt (dr. Cristina Udrea, directorul medical) ne spune ce s-a întâmplat de fapt la Compartimentul de Primiri Urgențe (CPU) în urma scandalului cu filme pentru adulți si cu Bruce Lee, care făcea nu demult înconjurul presei locale și centrale.

Mai jos, redăm integral comunicatul semnat de dr. Cristina Udrea:

„În urma anchetei interne efectuate la nivelul unității sanitare, ca urmare a apariției în mass media centrală și locală a unor articole privind fapte petrecute în cadrul Compartimentului Primiri Urgențe s-a constatat că a fost accesată muzică și o prezentare video a unui joc cu Bruce Lee, în seara zilei de 1.04.2021, conform listei de domenii accesate.

Conform concluziilor comisiei de anchetă, nu au fost virusate calculatoare, nu a fost blocat sistemul informatic, nu au fost pierderi de date, nu au fost încălcate drepturile pacientului. Nu au fost accesări de filme pentru adulți.

Calculatorul din triajul Compartimentului de Primiri Urgențe nu a funcționat timp de aproximativ o oră în data de 2.04.2021, din motive tehnice, cel mai probabil cădere de tensiune sau problemă electrică. Acel calculator din triaj are instalat sistem de operare Window10Pro cu licență și antivirus Bitdefender Gravity Zone.

Calculatorul din triajul Compartimentului Primiri Urgențe nu a fost virusat și nici nu s-a blocat din cauza accesărilor  din seara precedentă a site-ului web YouTube.

Pacienții nu au avut de suferit de pe urma nefuncționării unui calculator, în Compartimentul Primiri Urgențe existând funcționale cel puțin alte 4 calculatoare, pe două dintre acestea fiind dealtfel înregistrați pacienții care s-au prezentat la Compartimentul de Primiri Urgențe în perioada nefuncționării calculatorului din triaj.

Toți pacienții prezentați în Compartimentul Primiri Urgențe au beneficiat de asistență medicală în funcție de gravitatea afecțiunii.

Cele două echipaje de ambulanță care staționau în fața Compartimentului Primiri Urgențe cu pacienți suspecți Covid-19 așteptau completarea documentelor necesare transportării paciențior la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț.

Considerăm că scandalul declanșat în presa locală și centrală a adus grave prejudicii de imagine spitalului și personalului, urmând ca Comisia de Disciplină să cerceteze disciplinar persoanele implicate, în funcție de gradul de implicare.”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate