Cele mai frumoase obiective turistice din Târgu Neamț

0

Târgu Neamț este un orășel din regiunea Moldovei despre care nu se vorbește foarte mult când vine vorba de mici escapade. Cu toate acestea, aici se găsesc multe obiective încântătoare care îți provoacă un amalgam de sentimente. Cei ce se încumetă să viziteze aceste ținuturi vor fi profund impresionați și nu vor regreta vizita. Târgu Neamț este un obiectiv perfect pentru o ieșire relaxantă de weekend. La finalul acesteia te vei simți mai bogat sufletește deoarece pașii te vor purta dintr-un secol în altul iar stările vor fi pe măsura așteptărilor. Iată ce obiective poți vizita în acest oraș mic, dar frumos.

Casa memorială Ion Creangă

După cum era de așteptat, un prim punct marcat pe hartă de mulți turiști are legătură directă cu Humuleștiul. Localitatea despre care s-au scris atât de multe în opere marelui scriitor Ion Creangă este acum cunoscută pentru Casa Memorială Ion Creangă. Construită după arhitectura populară moldovenească, căsuța invită turiștii pe un alt tărâm și îi inițiază în tainele din spatele poveștilor scrise aici cu atâta măiestrie.

Acest loc a fost martor al câtorva dintre cele mai cunoscute isprave care au fost descrise cu mult haz în opere precum „La cireșe”, „Pupăza din tei” sau „La scăldat”. În interior vizitatorii vor putea vedea și obiecte care i-au aparținut lui Ion Creangă și câteva poze în care apare alături de cei dragi.

Divertisment în Târgu Neamț

Când vizitezi un oraș atât de frumos, poate fi tentant să vrei să vezi toate atracțiile odată. Totuși, nu trebuie să uiți că ai ajuns pe aceste plaiuri pentru a te relaxa. În caz contrar, odată ajuns acasă ai putea fi mai obosit decât înainte de a pleca. Vestea bună este că există destul de multe metode de divertisment în Târgu Neamț. De exemplu, dacă îți place natura, poți face o plimbare prin Parcul Național Cheile Bicazului. Frumusețea rară a acestui loc te va lăsa fără cuvinte și te va ajuta să te detașezi de rutină.

Pe de altă parte, dacă ești pasionat de sport, atunci trebuie să faci o vizită pe stadion. Poți urmări meciul echipei locale sau poți vedea ultimele rezultate privind scorul pe Unibet România. În prezent, poți vedea ultimele rezultate sau chiar pune pariuri chiar și din Târgu Neamț. Poate că există diverse meciuri pe care nu vrei să le ratezi, dar o simplă căutare pe Unibet îți va oferi detalii legat de tot ce te interesează din domeniul fotbalului, al tenisului, al handbalului sau evenimente ale jucătorilor tăi preferați. Mai mult, poți juca jocuri de cazinou așa cum este blackjack, ruletă sau 3-Hand Casino Roulette.

Rezervația de Zimbri

La o distanță relativ mică de Mănăstirea Neamț vei găsi una dintre mai frumoase rezervații de zimbri de la noi din țară, Ținutul Zimbrului. După cum era de așteptat, aici vei putea întâlni mai multe exemplare de animale sălbatice, printre care zimbrul, ursul brun, căprioara, lupul, iepurele și cerbul lopătar. O ieșire de câteva ore în acest cadru natural te va relaxa și îți va crea amintiri pe care nu le vei uita prea curând. O scrută întoarcere în natură este mereu binevenită.

Mănăstirea Agapia

Ținutul mănăstirilor te invită să vezi un loc spiritual în care te vei apropia și mai mult de divinitate, mănăstirea Agapia. Situată în comuna cu același nume, mănăstirea este ctitorirea hatmanului Gavril din anii 1644-1647, obiectiv care a fost refăcut în 1823. La acea vreme fațadele au fost îmbrăcate în elemente de inspirație neoclasică. Mai mult, în interior pot fi admirate picturi murale realizate de Nicolae Grigorescu între anii 1858-1860.

În aceeași comună se poate vizita și Muzeul Memorial „Alexandru Vlahuță”. Acest loc este cu adevărat special datorită faptului că în trecut aici se adunau oameni cu seamă, printre care Delavrancea, Caragiale, Sadoveanu sau Topârceanu. Atmosfera feerică redată de această casă modestă cu cerdac vine la fix într-o astfel de ieșire de weekend.

Târgu Neamț, un oraș mic, dar plin de obiective frumoase la tot pasul. Locul în care frumusețea naturii se împletește cu filele de istorie face orice trecător să se simtă ca într-o poveste desprinsă tocmai din aceste zone pline de farmec.

dolinex

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate