Ceva ce vezi mai rar: Zimbru la scăldat [Neamț/ VIDEO]

0

ROMSILVA- Parcul Natural Vânători Neamț a făcut publice noi imagini video cu zimbrul- legendarul mamifer care cutreieră în libertate prin pădurile județului Neamț.

Petecul fără vegetație din imagine este una dintre scăldătorile pe care zimbrii le frecventează pentru a se îmbăia în praf, mai ales în zilele toride, cu scopul de a se proteja de insecte. Chiar dacă a venit toamna și căldurile verii s-au mai dus, masculul cu pricina, dacă tot a ajuns prin zonă, nu pierde ocazia de a se >răcori< cu o scurtă baie…„, este textul care însoțește clipul de mai jos:

Zimbrul a fost reintrodus în fauna țării în urmă cu șase decenii, la peste două sute de ani de la dispariția sa din fauna României. Primele exemplare au fost aduse în țară în 1958 și, treptat, au fost create mai multe nuclee de zimbri în țara noastră. 

Zimbrii în libertate din Parcul Natural Vânători Neamț și-au extins arealul la peste 30.000 de hectare, în pădurile din zona Târgu Neamț.

Microregiunea suprapusă peste Parcul Natural Vânători- Neamț este denumită Ținutul Zimbrului- destinaţie ecoturistică și a fost inclusă  în prestigiosul ”Top 100 de destinații sustenabile”– clasament internațional realizat de experți internaționali în turism sustenabil.

Ștefana B.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate