CEVA de la Târgu-Neamț începe turneul NAȚIONAL al spectacolului “Ia mai zi ceva!”

0

După turneul local, Centrul educațional de arte performative CEVA anunță începerea turneului național al spectacolului „Ia mai zi ceva!”.

Intrarea va fi liberă și sunt așteptați spectatori de toate vârstele.

foto by Alex Anton

Reprezentațiile vor avea loc la Eforie Sud – 6 august || Buzău – 8 august || Slănic Moldova – 9 august || Iaşi – 10 august || Darabani – 14 august ||

„Ia mai zi ceva!” este un spectacol de teatru dezvoltat de către Centrul educațional de arte performative CEVA din Târgu Neamț, în cadrul unui proces colectiv la care iau parte zece adolescenți care formează trupa CEVA. Conceput ca o interpretare a unei istorii imaginate a artei în orașul Târgu Neamț, spectacolul aduce în dezbatere preconcepțiile publicului față de artă, dar și limitele personale în vederea înțelegerii artei.

Distribuție: Elena Bogdan, Jo Brăilescu, Daniel Chirilă,  Raluca Chiper, Ada Ciocârlan, Alexandru Mălnici, Neculae Nemerenco, Adelina Stan, Iulian Stoian, Mara Tarhon, Daria Tămăscălaru. Regia și dramaturgia este colectivă, adaptată, curatoriată, fezandată de Irina Slate, Daniel Chirilă și Jo Brăilescu.

ilustrație by Lucian Gherasim

Am încărcat, am descărcat, am obosit, am transpirat, apoi am luat-o de la capăt. Fiecare loc nou ne umple de emoție, uneori ne scurtcircuitează un fior de frică, însă rămânem ancorați în bucuria lucrurilor pe care le facem. Nu știm niciodată cum va fi publicul cu care ne întâlnim, iar asta ne păstrează vii și prezenți. Ce facem noi se mai cheamă și artă vie. Am învățat în această călătorie cum nu există întâlniri perfecte, dar pot exista întâlniri prezente. Că oamenii viețuiesc în multe feluri, iar atâta vreme cât noi trezim în ceilalți un răspuns, fie și el un zumzet care pe moment ne deranjează, uneori așa arată acest împreună al nostru. Pentru asta facem ceea ce facem: câteva zeci de minute în care împărțim o lume.”, ne-a povestit Irina Slate, regizoare și dramaturgă în cadrul proiectului.

Proiectul „ceva ARTĂ (vie)” completează puzzle-ul C.E.V.A. După comunitate, educație și viitor, au ajuns la spectacolul despre artă, care constă într-un demers de cercetare creativă finalizat cu un spectacol de teatru profesionist și urmat de un turneu cu mai multe reprezentații în comunități rurale din județul Neamț și prin țară.

Mai multe detalii despre turneu aici sau pe pagina de facebook a centrului CEVA.

Ceva ARTĂ (vie) este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN). Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Organizator: Platforma culturală Frilensăr

Implementat de: Centrul educational de arte performative CEVA

Co-finanțator: Administrația Fondului Cultural Național

Parteneri & colaboratori: Festivalul Cinemascop, Centrul Ceh, Eforie Colorat, Centrul cultural „Alexandru Marghiloman” Buzău, centrul de artă „In Context” Slănic Moldova, Muzeul Național al Literaturii Române Iași, festivalul Zilele Nordului.

Parteneri media: Radio România Cultural, ZiarTarguNeamț.RO, Radio M Plus FM.

DESPRE CEVA

Centrul Educațional de Arte Performative  CEVA este un spațiu de creație și gândire critică care-și propune (încă din 2018) să reactiveze din punct de vedere cultural comunitatea locală și să ofere perspective profesionale adolescentelor și adolescenților implicați. CEVA folosește instrumente specifice teatrului și artelor performative (spectacole, festivaluri, expoziții, instalații vizuale, concerte etc.) pentru a cerceta teme importante din societatea contemporană, corelându-le cu realitățile concrete ale comunității nemțene. CEVA a pornit de la Comunitate, Educație, Viitor și Artă, acestea reprezentând direcțiile activităților pe care centrul le desfășoară împreună cu adolescenții implicați.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate