Ciprian Șerban, Deputat: „Statul român cumpără terenuri agricole pentru tinerii fermieri”

0

Deputatul Ciprian Șerban (PSD), a anunțat, zilele trecute, pe o rețea de socializare, faptul că ministerul Agriculturii, condus de social-democratul Petre Daea, propune cumpărarea de teren agricol de către statul român.

Inițiativa propusă vizează atingerea unor obiective majore, potrivit sursei citate, respectiv sprijinirea tinerilor fermieri, asigurarea terenurilor și producției agricole pentru consumul intern și independență energetică din surse regenerabile.

Este timpul să avem mai multă grijă de bogățiile noastre. După ani de zile, în care terenurile agricole au fost vândute străinilor, are loc prima inițiativă a statului de a cumpăra terenul agricol românesc.

Ministerul Agriculturii, condus de social-democratul Petre Daea, a luat inițiativa de a cumpăra, în numele statului român, terenuri agricole pentru tinerii fermieri care vor putea produce, astfel, hrană sănătoasă pentru români.

Proiectul de Ordonanță de Urgență, inițiat de Ministerul Agriculturii, împreună cu alte ministere de specialitate, a fost lansat în dezbatere publică, urmând să intre în analiza și aprobarea Guvernului.

Banii investiți în aceste ternuri vor proveni din concensionarea terenurilor neproductive pentru proiecte de energie regenerabilă.

Inițiativa Ministerului Agriculturii atinge simultan, fără costuri suplimentare, trei obiective majore:

  • Independență energetică din surse regenerabile;
  • Asigurarea terenurilor și producției agricole pentru consumul intern;
  • Sprijinirea tinerilor fermieri.

Mecanismul propus prin Ordonanța de Urgență, promovată de Ministerul Agriculturii, este următorul:

  1. Ministerul Agriculturii va concesiona, pe o perioadă de până la 49 de ani, terenurile neviabile din punct de vedere agricol pentru dezvoltarea de parcuri fotovoltaice.
  2. Se obține mai multă energie solară pentru atingerea obiectivului României de a deveni independentă energetic și de a folosi energie curată.
  3. Din fondurile obținute, Ministerul Agriculturii va achiziționa terenuri agricole viabile.
  4. Terenurile achiziționate vor fi concesionate tinerilor fermieri.
  5. Crește producția internă de produse agricole și se consolidează securitatea alimentară pentru cetățenii români.

De la intrarea sa la guvernare, PSD a identificat, propus și implementat, inclusiv măsuri care să ajute agricultura națională, inițiativa de acum, fiind o șansă în plus pentru tinerii care vor să devină antreprenori în România.”, a transmis Ciprian Șerban, Vicepreședinte al Camerei Deputaților.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate