Ciprian Șerban: „În Coaliție nu avem timp de răfuieli interne!” – Guvernul lucrează la un nou pachet de măsuri pentru sprijinirea populației

0

Trăim vremuri foarte grele, vremuri în care vedem cum toate prețurile au explodat. De la alimente până la facturi, carburanți, materiale de construcție, lucruri de strictă necesitate, etc, toate cresc într-un ritm alert.

Pentru români, situația nu este una deloc ușoară, cu salarii sau pensii care nu pot asigura un trai decent, mulți oameni își duc cu greu zilele. În acest sens, guvernanții vin cu noi propuneri pentru sprijinirea populației. Ba chiar mai mult, cele două partide care alcătuiesc guvernul, par să se înțeleagă și să se susțină reciproc.

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Ciprian Șerban, a anunțat cu câteva ore în urmă noul pachet de măsuri, menite să ajute familiile cu venituri mici, elevii, bolnavii din spitale, angajații și nu în ultimul rând, transportatorii, care au și ei de suferit din cauza prețurilor crescute la combustibili.

Măsurile PSD sunt măsuri pentru oameni!

Vom lupta zi de zi pentru ca măsurile propuse de PSD pentru combaterea creșterii prețurilor la alimente și carburanți să fie adoptate:

  • Vouchere pentru cumpărarea de alimente de bază, pentru familiile vulnerabile și pentru cei cu venituri mici. Propunere PSD este de 50 de euro/voucher la fiecare 2 luni, până la finalul anului.
  • Vouchere acordate lunar, în perioada de școală, pentru elevii cu burse sociale. PSD a propus 30 de euro/voucher.
  • Dublarea cotei de hrană pentru bolnavii internați în spitale, de la 11 lei la 22 de lei.
  • Creșterea valorii tichetelor de masă acordate angajaților. PSD a propus creșterea de la 20 de lei la 30 de lei.
  • Schemă de ajutor de stat pentru transportatori, pentru decontarea accizei la motorina achiziționată din țară. PSD a propus 50 de milioane de lei, cu posibilitatea suplimentării.

PSD și-a fixat ca obiectiv finanțarea acestor măsuri în proporție de 50% din fonduri europene, pentru a nu afecta investițiile programate în buget, iar dacă PNL reușește să propună mai multe surse de finanțare din fonduri europene pentru aceste măsuri social-democrate, atunci, desigur, vom susține ca valorile voucherelor și a tichetelor de masă să fie mai mari.

În Coaliție nu avem timp de răfuieli interne! În Coaliție trebuie să stabilim valoarea exactă a acestor măsuri și să le adoptăm urgent, cu atât mai mult cu cât propunerile PSD de acordare a voucherelor de alimente și de creștere a valorii tichetelor de masă sunt susținute și de PNL!”, a transmis Ciprian Șerban pe pagina sa oficială.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate