Circa 500 de șoferi testați pentru alcool într-o singură zi, pe drumurile din Neamț

0

Vineri, 25 noiembrie a.c., în intervalul orar 09:00-17:00, sub coordonarea  Direcției Rutiere din cadrul I.G.P.R., polițiștii Serviciul Rutier Neamț alături de polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere București, Brigăzii Autostrăzi și din cadrul a 8 Servicii Rutiere Județene, au continuat seria acțiunilor preventive desfășurate, pe raza întregului județ, pentru combaterea riscului rutier și prevenirea accidentelor de circulație.

517 conducători auto au fost depistaţi comiţând diferite abateri, abateri care generează un risc de producere al evenimentelor rutiere.

Au fost constatate 207 de cazuri de depăşire a limitei maxime de viteză admise pe sectorul de drum respectiv, 58 abateri ale bicicliștilor, 49 de abateri ale pietonilor, 4 conducători auto conducând sub influența băuturilor alcoolice, 6 depăşiri neregulamentare şi 193 de alte cazuri de indisciplină rutieră.

Pentru abaterile constatate, cei 54 de polițiști aflați în teren au reținut 58 de premise de conducere și au retras 29 certificate de înmatriculare, fiind efectuate aproximativ 500 de testări cu aparatul etilotest și peste 30 de testări în privința consumului de substanțe psihoactive.

Pe timpul desfășurării acțiunii, polițiștii au constatat 6 infracțiuni, doi conducători auto fiind depistati conducând deși aveau concentrații de 0,51 de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, un conducător auto conducând fără permis de conducere și 3 infracțiuni ce privesc conducerea sub influența substanțelor psihoactive, respectiv benzodeazepină.

Conduită rutieră responsabilă!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate