CJ Neamț – 5.728.273,44 lei pentru „Conservarea, restaurarea și protecția clădirii Casa Celibidache, în vederea valorificării patrimoniului cultural” 

0

În şedinţa de joi, 29 noiembrie, a Consiliului Judeţean Neamţ va fi supus aprobării un proiect de hotărâre privind aprobarea documentațiilor tehnico-economice pentru unele obiective de investiții de interes public județean. Iniţiator: Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Județean Neamţ

În vederea efectuării unor lucrări de investiții de interes județean, în bugetul Consiliului Județean Neamț pentru anul 2018, a fost prevăzută suma necesară pentru întocmirea documentației tehnico-economice pentru ,,Conservarea, restaurarea și protecția clădirii Casa Celibidache, în vederea valorificării patrimoniului cultural”  din Municipiul Roman, județul Neamț ( faza DALI).

„Imobilul, constând în teren cu suprafata de 1050 mp și 458 mp construcții, este situat în intravilanul orașului Roman, strada Veronica Micle nr. 2 și se află în proprietatea publica a judetului Neamț, conform Hotărârii Consiliului Local Roman nr. 52/20.03.2018 și 67/29.03.2018, inscris în Cartea funciară Roman la nr. 50423.
Imobilul este înscris în Lista monumentelor istorice din judetul Neamț- Casa Vornicului Done – indicativ NT – II – m – B – 10649.  Prin derularea acestui obiectiv de investitii, se urmărește protejarea și conservarea patrimoniului cultural al județului Neamț, prin valorificarea clădirii „Casa Celibidache” – monument istoric și cultural – în scopul promovării patrimoniului artistic și cultural local și regional, a dezvoltarii comunității locale prin creșterea atractivității turistice și investiționale a municipiului Roman.”, se menționează în Expunerea de motive.

Valoarea totală estimată conform devizului general de lucrări este de 5.728.273,44 lei cu TVA, din care C + M în valoare de 3.841.110,79 lei cu TVA, sume ce var fi asigurate din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Compania Națională de lnvestiții și de la bugetul local al județului Neamț, durata de realizare fiind estimată la 36 luni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate