Colectarea selectivă a deșeurilor… când va deveni o obișnuință pentru noi toți?!

1

Colectarea separată a deșeurilor este soluția pe care ar trebui să o aplicăm cu toții pentru protejarea mediului în care trăim.

Deși reprezentanții firmei de salubritate Rossal Zona 3 Târgu Neamț au făcut nenumărate apeluri către cetățeni să colecteze selectiv deșeurile și să le depoziteze în locurile special amenajate, mulți refuză, din nepăsare sau comoditate să adopte acest obicei civilizat.

Le reamintesc atât persoanelor fizice, cât și agenților economici că, prin colectare selectivă, deșeurile din orașul/ comuna în care trăiesc/ își desfășoară activitatea pot deveni resurse reutilizabile.

Astfel, noi- operatorul de salubritate- nu suntem nevoiți să majorăm prețul și, în același timp, prevenim si reducem impactul negativ asupra mediului, precizează Mihail Florea, director Rossal zona 3 Târgu Neamț.

Amintim că la dispozitia utilizatorilor sunt puse recipiente cu etichete care precizează exact tipul deșeurilor ce se pot depozita în recipientul respectiv. Acestea sunt amplasate în locuri speciale, ușor accesibile.

Nu este greu, trei culori are gunoiul:

Galben: plastic și metal

Verde: sticlă

Albastru: hârtie și carton

       Toți putem și trebuie să colectăm selectiv deșeurile!

 Colectarea selectivă a deşeurilor reprezintă nu doar o obligație legală, ci și o problemă de educaţie civică. Acest lucru trebuie să devină o obișnuință pentru locuitorii orașului Târgu NEAMȚ și cei din comunele limitrofe.

Așadar, cetățenii din Târgu Neamț, Vânători, Pipirig, Agapia, Bălțătești, Crăcăoani, Ghindăoani, Grumăzești, Petricani, Urecheni, Păstrăveni, Țibucani, Tupilați, Războieni, Timișești, Brusturi, Drăgănești și Răucești sunt rugați să trateze colectarea selectivă a deșeurilor în mod responsabil.

Relaţii suplimentare puteţi obţine la telefon: 0722540636 sau e-mail: rossalzona3@gmail.com

1 Comentariu
  1. Ileana stana spune

    Spune unde în Humulești sunt asemenea recipiente?și nu ar trebui Rosal sa dea la populație tomberoane separate pt colectare gunoi aici vorbesc de persoane fizice de la casa

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate