Comuna Petricani, fonduri europene aprobate

1

Un proiect depus de Primăria comunei Petricani, Neamț pentru accesarea  fondurilor europene în cadrul Programului Operaţional Capital Uman (POCU) nu va rămâne doar pe hârtie, ci va fi implementat.

Ieri, 12 mai, AM POCU a publicat lista intermediară a cererilor de finanțare aprobate în urma evaluării tehnico-financiare, iar proiectul cu cel mai mare punctaj (96,5) este cel intitulat Creșterea calității vieții prin măsuri de sprijin socio-economice a Comunității marginalizate Țolici, Comuna Petricani – Neamț.

Depus pe POCU/20/4/4.2 „Dezvoltare Locală Integrată (DLI 360) în comunitățile marginalizate, proiectul autorităților locale din comuna Petricani are un buget total în valoare de 14,936,234.05 lei.

Proiectul care va fi finanțat vizează comunitățile din mediul rural și pornește de la o abordare integrată, în funcție de nevoile specifice locale. Această finanțare vizează construirea unui sediu în care va funcționa o scoală, grădinița, cabinet medical, va fi achiziționat un microbuz școlar, vor fi modernizare 15 locuințe, va fi împădurită o suprafață de 100 ha de teren, iar scoala va funcționa în regim after school (…), a anunțat și Ioan Cristian Apostol, viceprimarul comunei Petricani, pe pagina sa de socializare.

Potrivit rezumatului proiectului, cei peste 3 milioane de euro vor fi utilizați pentru Combaterea sărăciei și integrarea socio-economică a comunității marginalizate Tolici, din Com. Petricani, jud Neamț prin implementarea unui set de măsuri concrete și fezabile de dezvoltare economică care vor conduce la îmbunătățirea nivelului de trai (diminuarea sărăciei), a nivelului de educație, a capacității de inserție profesională, a accesului pe piața muncii precum și creșterea accesului la servicii sociale și medicale pentru minim 552 persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, generând astfel reducerea decalajelor structurale și de dezvoltare atât la nivel de țară cât și față de celelalte țări membre UE.

Andreea Trăsnea

1 Comentariu
  1. Carmen Andrei spune

    Felicitari in egala masura primariei si partenerului ! Mult succes in implementare !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate