Construirea de locuințe pentru tineri, o prioritate în opinia candidatului ALDE pentru Primăria Târgu-Neamț

0

În opinia lui Viorel Bălțătescu, administrația publică locală ar trebui să acorde atenție sporită tinerilor căsătoriți, care nu au un acoperiș al lor, deasupra capului.

Candidatul ALDE pentru funcția de primar al orașului Târgu-Neamț specifică:

La Primărie, sunt sute de cereri pentru locuințe din partea tinerilor căsătoriți. Este o nevoie acută de locuințe și trebuie făcut ceva!

Pentru rezolvarea acestei probleme, administrația publică locală poate dezvolta proiecte și poate cere bani de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, pentru construirea de blocuri tip ANL.

Alături de măsuri pentru dezvoltarea mediului de afaceri, astfel încât antreprenorii să își extindă afacerile și să aibă nevoie de noi forțe de muncă, locuințele pentru tineri pot contribui și la oprirea exodului acestora către orașe mai mari. Tinerii s-ar integra în comunitatea locală în care s-au născut și au crescut, punând umărul la dezvoltarea localității noastre.”

În programul realizat în calitate de candidat ALDE pentru Primăria Târgu-Neamț, Viorel Bălțătescu a inclus și punerea în practică a Legii nr.15/2003, potrivit căreia Primăria poate concesiona tinerilor loturi de teren pentru construirea de locuințe personale.

Pentru unii care doresc să-și construiască o casă, primăria poate oferi gratis 300-400 mp de teren. Numai așa putem dezvolta orașul Târgu-Neamț, cu oameni tineri dornici să se implice în dezvoltarea lui. Tinerii sunt viitorul și trebuie să avem grijă de ei„, a conchis Viorel Bălțătescu.

  • Comandat de PARTIDUL ALIANȚA LIBERALILOR ȘI DEMOCRAȚILOR – ALDE, Filiala Neamț, produs de Ghici Computers SRL, cod mandatar financiar: 21200063
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate