Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
sâmbătă 19 octombrie 2019
 • :
 • :

Contract semnat: 80 de locuințe sociale se vor construi la Blebea/ Târgu Neamț

Miercuri, 10 iulie, primarul Daniel Harpa a semnat un contract de finanţare privind noi locuinţe sociale  ce vor fi realizate în orașul Târgu Neamț în cadrul Programului Construcțiilor de Locuințe Sociale derulat conform Legii 114/ 1996.

Contractul a fost semnat la București, la sediul Ministerului Dezvoltării și Administrației Publice Locale (MDRAP).  Este vizată construirea a 80 de locuințe sociale, cu sprijin guvernamental, în cartierul Blebea.

Valoarea totală a investiţiei este de 19.736.753 lei. Astfel de proiecte sunt destul de greu de realizat, mă refer la partea scrisă a lor, fiind și investiții destul de mari. Mă bucur că am reușit să finalizăm cu bine această etapă, fiind vorba de un proiect la care lucrăm de peste un an.

Țin să mulțumesc Guvernului și președintelui CJ Neamț, Ionel Arsene, pentru sprijinul oferit în accesarea acestor fonduri guvernamentale”, transmite primarul Daniel Harpa.

Pe contract se află și semnătura ministrului și vice-premierului Vasile Daniel Suciu. De altfel, oficialii MDRAP au dat asigurări că vor fi alocaţi de la bugetul central toţi banii solicitaţi, pe măsură ce lucrările vor fi realizate, până la finalizarea investiției (contractul este pentru un an cu posibilitate de prelungire).

Studiul de fezabilitate este deja realizat. Urmează să fie scoase la licițatie proiectul tehnic și execuția lucrărilor.

La acest moment, în evidenţele Primăriei orașului Târgu Neamț se află sute de dosare depuse pentru obţinerea unei locuinţe sociale. Construirea celor 80 de unități locative ar rezolva, parțial, această veche problemă.

Andreea Trăsnea
3 comentarii la “Contract semnat: 80 de locuințe sociale se vor construi la Blebea/ Târgu Neamț

 1. Ileana stana

  Ști de când se fac locuințe în cartierul blebea ? De cel puțin 10 ani,ăștia sunt bani pt buzunare capilor și județ și partid.primaria nu e in stare sa termine școala din Humulești care se renovează de cel puțin 15 ani,și vine acum să spună că face locuințe în blebea?apropo ce se mai aude de marea investiție „sigura” de la parcul de sub cetate?

  Raspunde
 2. Cristina pPalade

  Ce rușine! Fac blocuri care vor fi racordate la ce?Lipsește gazul ,și canalizarea. Asfaltul nu se pune problema.Vor înghiți praf iar când ploua vor ieși din apartamente cu cizme de cauciuc. PE CINE PĂCĂLIȚI ?

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *