Copiii din diaspora vin la Centrul de agrement Oglinzi

0

În perioada 26 iunie- 31 iulie, graţie Programului guvernamental de tabere „ARC”, Centrul de agrement Oglinzi va găzdui sute de copii şi tineri  români  care locuiesc în țările aflate în jurul granițelor și Balcani, precum și din diaspora.

Pentru buna organizare a taberelor, s-a decis încheierea unui  protocol de colaborare între Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Consiliul Judeţean Neamţ şi Consiliul Local al oraşului Târgu Neamţ.

Ministerul va suporta cheltuielile de cazare şi masă pentru cei 750 de participanţi în Centrul de Agrement Oglinzi, valoarea totală fiind de 372.750 lei. De la bugetul judeţean vor fi asigurate cheltuielile de transport (24.300 lei) pentru excursiile organizate pe traseul Oglinzi – Piatra Neamţ – Cheile Bicazului – Lacul Roşu – Izvoru Muntelui – Barajul Bicaz – Poiana Largului – Pipirig, iar Primăria Târgu Neamţ va aloca fondurile necesare pentru cheltuielile de transport  pentru excursiile organizate pe traseul Oglinzi – Casa Memorială „Ion Creangă” – Mănăstirea Neamţ –  Rezervaţia de zimbri – Mănăstirea Neamţ –  Mănăstirea Agapia.

Participanţii vor petrece 7 zile în Neamţ şi vor veni la Centrul de agrement Oglinzi în cinci serii consecutive, a câte 150 de persoane.

Programul de Tabere „ARC” se adresează elevilor şi tinerilor români care nu locuiesc în ţară, îndeosebi copii cu rezultate deosebite în diferite domenii . Se doreşte astfel sprijinirea românilor de pretutindeni pentru a-şi păstra şi afirma identitatea etnică, culturală, lingvistică şi religioasă, dezvoltarea legăturilor dintre România si românii de pretutindeni, promovarea imaginii ţării noastre şi a românilor în rândul comunităţilor româneşti din străinătate.

Activitățile organizate în cadrul programului se vor axa pe dezvoltarea abilităților de comunicare în limba română, stimularea spiritului de competiție în rândul tinerilor români de pretutindeni, informarea participanților asupra istoriei românilor și aprofundarea cunoștințelor de cultură și civilizație românească.

Programul „ARC” de tabere în România  va fi organizat şi în Centrul de Agrement din Sulina, județul Tulcea.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate