CPU Pediatrie de la Spitalul din Târgu Neamț, renovat și sfințit

1

S-au finalizat lucrările de renovare la Compartimentul de Primire Urgențe (CPU) Pediatrie din cadrul Spitalului Orășenesc „Sfântul Dimitrie” Târgu Neamț.

cpu pediatrie tg neamtJoi, 2 februarie, compartimentul a fost sfințit de pr. Emilian Crețu, părintele care slujește la bisericuța din spital.

La eveniment au participat primarul Daniel Harpa, viceprimarul Vasile Apopei, dr. Florin Apostoae- managerul spitalului, dr. Gabriela Lucachi- directorul medical, medici si asistente ce își desfășoară aici activitatea.

„Este o mare bucurie că se fac modernizări în spitalul nostru și felicit pe cei care  s-au implicat în această lucrare, pe domnul primar, conducerea spitalului și cadrele medicale. (…)

16443920_1310171795687515_1680841010_oPoate unii se întreabă ce mai caută rugăciunea după ce se săvârșește o lucrare. Vedeți… noi, oamenii, nădăjduim că, prin rugăciunile noastre și prin binecuvântarea lui  Dumnezeu, lucrarea va avea dăinuire și trăinicie.

Sunt preot în mijlocul dumneavoastră  de peste 20 de ani. Vă cunosc și mă bucur enorm că puneți suflet în ceea ce faceți. Vă implicati în actul medical și asta e mare lucru. Să vă dea Dumnezeu sănătate și puterea necesară să alinați suferința fizică a celor care ajung aici. Doamne- ajută!”, a spus pr. Emilian Crețu.

Părintele a săvârșit și o slujbă de pomenire a tuturor celor care și-au desfășurat activitatea la spitalul din Târgu Neamț și au trecut la cele veșnice.

Lucrările la CPU Pediatrie au început la sfârșitul lunii noiembrie 2016, cu fonduri obținute de conducerea spitalului de la Ministerul Sănătății și de la Primăria Târgu Neamț.

16492485_1310172529020775_2038185487_o„Noi am făcut o  solicitare, un proiect depus la Ministerul Sănătății- Departamentul Situații de Urgență, în valoare de 200.000 lei, dar ne-au alocat doar 50.000 lei. Cu diferența de bani ne-a ajutat domnul primar Daniel Harpa, împreună cu membrii Consiliului Local. E bine, pentru că am reusit totusi să facem ceva. Au fost executate lucrări de amenajare a CPU Pediatrie. S-a reamenajat în totalitate spatiul, s-a modernizat și urmează finalizarea prin achiziția de aparatură nouă”, ne-a declarat dr. Florin Apostoae, managerul Spitalului Orășenesc.

În perioada executării lucrărilor de renovare, cadrele medicale de la Urgențe Pediatrie și-au desfășurat activitatea tot la parterul pavilionului, în spatiul de staționare destinat ambulatoriului de specialitate. Întreg personalul și-a reluat astăzi activitatea în spațiile proaspăt renovate și așteaptă să primească și aparatura medicală modernă de care au nevoie pentru a veni în sprijinul copilașilor bolnavi.

Modernizarea spitalului nu se oprește aici.

„Investiția de la CPU Pediatrie a fost finanțată de minister cu 50.000 lei, iar Primăria orașului a alocat alți 38.000 lei. Pentru mine, spitalul rămâne o prioritate, și nimic nu este mai important decât sănătatea copiilor nostri. Vom continua cu investițiile și cu modernizarea întregului spital, începând de la lucrări de renovare acolo unde încă nu s-au făcut, și terminând cu dotarea secțiilor cu aparatură medicală de ultimă generație. Felicitări și mult succes cadrelor medicale de la CPU Pediatrie!”, ne-a declarat primarul Daniel Harpa.

Andreea Trăsnea

1 Comentariu
  1. AR spune

    Cu 880 milioane de lei vechi se cumpara la un apartament de 2 camere la Targu Neamt.HOTIE CURATA!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate