Cresc facturile la curent treptat până în 2022, pentru susținerea energiei verzi

0

Facturile la electricitate vor creste cu un sfert! Majorarea va avea loc in urmatorii patru ani ca urmare a unei noi scheme de sustinere a energiei verzi. Un amendament depus de parlamentari la proiectul de lege se refera la modificarea schemei de sprijin pentru energia din surse regenerabile, relatează stirilekanald.ro.

Parlamentarii ar urma sa adopte curand proiectul de lege referitor la modificarea schemei de sprijin pentru energia din surse regenerabile. Aceste modificari vor aduce o crestere etapizata a facturilor la energie electrica.

Acest proiect de lege urmeaza sa fie dezbatut marti de Comisia de Industrii si Servicii din Camera Deputatilor. Proiectul stabileste care va fi impactul certificatelor verzi prin care sunt sustinuti producatorii de energie din surse regenerabile, in facturile tuturor consumatorilor, incepand din acest an si pana in 2022. Iar sumele vor creste de la an la an.

Iata ce scrie intr-unul dintre amendamentele care urmeaza sa fie discutate si apoi votate de deputati.

„Incepand cu anul de analiza 2018, ANRE stabileste prin ordin, pana la data de 1 martie a fiecarui an, cota anuala obligatorie de achizitie de certificate verzi aferenta anului precedent, pe baza consumului final de energie electrica din anul precedent, astfel incat impactul mediu la consumatorul final sa fie de 11,7 euro/MWh in anul 2018, 12,5 euro/MWh in anul 2019 13 euro/MWh in anii 2020-2021 si 14,5 euro/MWh incepand cu anul 2022.

Prevederea vine sa creasca facturile de energie electrica in anii urmatori.

Iata ce se spune referitor la acest aspect in legislatia actuala, cea pe care noul proiect o va modifica.

„Incepand cu anul de analiza 2018, ANRE stabileste prin ordin, pana la data de 1 martie a fiecarui an, cota anuala obligatorie de achizitie de certificate verzi aferenta anului precedent, pe baza cantitatii statice de certificate verzi si a consumului final de energie electrica din anul precedent, dar fara a depasi impactul mediu la consumator de 11,1 euro/MWh stabilit avand in vedere pretul mediu ponderat al tranzactiilor din piata centralizata anonima spot a certificatelor verzi din anul anterior”.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate