Crezi că o baie mică nu poate fi amenajată într-un mod estetic? Noi îți demonstrăm contrariul!

0

Sursa foto: www.sanotechnik.ro

Chiar dacă ai o baie compactă, să știi că poți exploata la maximum fiecare centimetru disponibil pentru a crește eficiența spațiului. Astfel, tot ce ai nevoie, de la chiuvetă și cabina de duș, până la spațiul pentru mașina de spălat, va fi organizat ingenios și la îndemână.

Pentru a obține rezultatul dorit îți sugerăm să împarți spațiul în patru zone funcționale, folosindu-te de pereți despărțitori, mai subțiri decât pereții structurali, iar dacă plănuiești să montezi o toaletă pe unul dintre ei, consultă un specialist. În baia ta, patru zone sunt esențiale: una destinată chiuvetei, una pentru mașina de spălat, cabina de duș și, nu în ultimul rând, zona de toaletă.

Maximizează-ți spațiul integrând o cabină de duș completă

Specialiștii în design interior recomandă alegerea unui model compact de cabine de duș moderne de la Sanotechnik, iar alături de acesta poți lua în considerare montarea unui radiator pentru prosoape, ca să ai întotdeauna un ștergar la îndemână.

Cabinele de duș complete sunt soluția ideală pentru băile de dimensiuni reduse, dar și pentru cele create conform unui design curat și modern. Alegând o cabină de duș completă, nu doar că economisești spațiu prin eliminarea separării multiple a zonei de duș, dar beneficiezi și de un design coeziv care adaugă valoare estetică întregii băi.

Gama de opțiuni disponibile pe piață, online sau într-un magazin obiecte sanitare, îți permite să creezi băi aspect minimalist, modern sau unul clasic. Poți alege cabine cu sticlă transparentă pentru a mări vizual spațiul sau opta pentru modele cu sticlă texturată sau opacă, pentru un plus de intimitate.

Indiferent de dimensiunile sau forma băii tale, există cabine de duș complete care se potrivesc perfect. Pentru spațiile cu adevărat limitate, cabinele de duș cu uși culisante sunt o alegere excepțională, deoarece ușile care se deschid spre interiorul cabinei consumă spațiu prețios. Ușile culisante, pe de altă parte, oferă acces facil și eficient, fără a compromite spațiul de mișcare în baie.

Alte idei de design care să te inspire

Pentru a obține un efect estetic deosebit îți recomandăm să joci cu diferite tipuri de plăci ceramice. Poți opta, de exemplu, pentru plăci negre pe pardoseală și plăci albe pe pereții expuși la apă. Modelele de tip metro sau fagure sunt perfect dacă-ți dorești un plus de spectaculozitate.

Maximizarea spațiului de depozitare este vitală. Dacă nu găsești opțiuni care să se potrivească spațiului tău, optează pentru mobilier la comandă sau pentru nișe și rafturi integrate. În băile de dimensiuni reduse, folosirea creativă a spațiului vertical va fi de mare ajutor. De exemplu, un stand de prosoape asemănător unei scărițe va economisi spațiu și adăuga un element decorativ interesant.

Inclusiv lipsa luminii naturale în băile compacte necesită o planificare atentă a iluminatului artificial. Asigură-te că ai iluminat adecvat atât pe tavan, cât și în zona oglinzii pentru a facilita activitățile zilnice.

Alegerea plăcilor ceramice pentru o baie mică este crucială. Nu presupune că plăcile mici sunt soluția; dimpotrivă, plăcile mari, cu cât mai puține rosturi, pot crea iluzia unui spațiu mai amplu. Mozaicul poate fi o opțiune excelentă pentru cabina de duș, în timp ce plăcile mari pot domina restul spațiilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate