Cu muniția în pod, la Stânca- Pipirig

0

Sâmbătă, 2 martie, la ora 17:23, Dispeceratul integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre faptul că în comuna Pipirig, sat Stânca a fost descoperită muniție neexplodată.

La locul intervenției s-a deplasat echipa pirotehnică cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice. Au ridicat două grenade de mână defensive şi 16 cartuşe cal. 7,92 mm provenită din Al Doilea Război Mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii.

SURSA foto: ISU Neamț

Muniția a fost descoperită de un bărbat, în vârstă de 33 de ani, din municipiul Piatra Neamţ, în podul unei anexe din curtea bunicului, în prezent decedat.

Echipa pirotehnică a verificat anexa pe o suprafaţă de 20 metri pătrați şi nu a mai descoperit alte elemente de muniţie, potrivit ISU Neamț.

Pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii muniţiilor neexplodate, ISU Neamț reaminteşte cetăţenilor următoarele măsuri de prevenire:

a) să anunţe de urgenţă prin SNUAU 112 despre descoperirea de muniţii neexplodate;

b) să nu mişte de pe loc muniţiile descoperite;

c) să nu dezmembreze sau să predea muniţii neexplodate la operatorii economici care au ca obiect de activitate colectarea deşeurilor metalice;

d) să nu folosească muniţiile descoperite pentru improvizarea diferitelor dispozitive;

e) să nu lovească, să taie sau să demonteze muniţiile neexplodate;

f) să nu aprindă focul în apropierea muniţiilor descoperite neexplodate;

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate