Cum putem primi lumină, de Paști:

1

 Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în România, sâmbătă, 18 aprilie a.c., spre seară. Decizia a fost luată de Cancelaria Sfântului Sinod,  după consultarea reprezentanților Ministerul Afacerilor Interne.

sursa foto: Radio Hit

Sfânta Lumină va fi distribuită delegaţiilor eparhiilor la Aeroportul Internaţional Otopeni, care vor purta mască şi mănuşi de protecţie şi vor respecta distanţa socială de 2 metri. Centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui Lumina Sfântă fiecărei parohii.

Voluntarii din parohii, purtând mască, mănuşi şi ecuson, vor primi Sfânta Lumină şi o vor distribui doar la casele credincioșilor care o solicită şi care o aşteaptă numai în fața locuinței, având în mână o candelă sau o lumânare, notează basilica.ro, Agenția de Știri a Patriarhiei Române.

Decizia a fost luată pentru a nu întrerupe tradiţia începută în anul 2009, privind aducerea Sfintei Lumini de la Ierusalim,  mai ales în această perioadă în care speranţa şi lumina trebuie aduse în sufletele oamenilor greu încercaţi de izolare sau de boală.

1 Comentariu
  1. Tot noi spune

    Prin mers la biserica CUM au fost la SĂRBĂTORI și AZI! Ce intrebare stupida

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate